Hoe kan ik bestellen met intracommunautaire levering – vrijgesteld van Belgische btw?

Wat is een intracommunautaire levering? 

Een intracommunautaire levering is een verkoop van goederen door een btw-plichtige verkoper uit een EU-lidstaat aan een btw-plichtige koper met een geldig btw-nummer uit een andere EU-lidstaat. Hierbij moeten de goederen effectief over de grens vervoerd worden.


Basisvoorwaarden: 

  1. Je moet als koper gevestigd zijn in een andere EU-lidstaat.
  2. Je moet over een geldig btw-nummer* beschikken in die EU-lidstaat.
  3. De goederen moeten België verlaten en worden dus in het buitenland geleverd. Wie het transport voorziet maakt niet uit. 

Opgelet! 

Kom je de goederen zelf ophalen in het afhaalmagazijn in Ninove (BE) of in pick-up point dan ligt het even anders. Hiervoor dien je eerst vervoersdocumenten te ondertekenen. Deze worden je vooraf doorgestuurd via e-mail. Zodra wij deze vervoersdocumenten ontvangen hebben, zal de bestelling worden verwerkt. 

Wanneer je aan deze basisvoorwaarden voldoet, kan je als klant worden vrijgesteld en hoeven wij geen Belgische btw in rekening te brengen.

 

Wil je graag bij Zelfbouwmarkt bestellen en je goederen naar het buitenland vervoeren? Dat kan! 

Stuur ons een mailtje met je bestelling (artikelcodes van je producten en de aantallen), je contactgegevens en je geldig Europees (niet-Belgisch) btw-nummer. Laat ons zeker weten welke verzendwijze je verkiest (levering, afhaling pick-up point of afhaling in het afhaalmagazijn te Ninove). Wij maken met plezier jouw bestelling manueel op met IC-levering – vrijgesteld van Belgische btw. 

E-mail: webshop@zelfbouwmarkt.be


* Er wordt automatisch controle gedaan van het btw-nummer

Top