Hanglampen en lusters

Een hanglamp is dé blikvanger in je woonkamer, keuken, boven je eettafel of slaapkamer. Een luster aan het plafond is nog steeds één van de meest populaire vormen in verlichting. Ons assortiment hanglampen is zeer ruim. Je vindt er verlichting in allerlei stijlen, groottes en kleuren. Van moderne, industriële hanglampen tot landelijke hanglampen met kristal, jouw nieuwe hanglamp vind je ongetwijfeld bij Zelfbouwmarkt. En dit aan de scherpste prijzen!

  • Sorteer op:
Toon meer resultaten Shape

Er zijn nog 671 resultaten!

Hanglamp, luster of pendel kopen: aandachtspunten

Hanglampen, lusters of pendels geven zonder enige twijfel een decoratieve & functionele meerwaarde aan jouw interieur en laten elke kamer hiermee helemaal tot haar recht komen. De keuze van het type hanglamp is zeer subjectief.

Woon je in een moderne woning, dan kan je gerust kiezen voor een moderne, strakke hanglamp. Is je huis eerder klassiek getint, ga dan voor een tijdloze, designvolle hanglamp. 

Een uitgebreid aanbod aan lusters is beschikbaar in verschillende formaten, stijlen, kleuren, materialen, designs, … Zowel in onze toonzaal als online via de webshop. 

Wens je sfeer te creëren in de leefruimte, kies dan voor een hanglamp die je kan dimmen met een aangename, warme & gezellige lichtbron. Dient de luster louter functionele redenen, kies dan voor een sterke lichtbron met brede uitstraling.

Bepaal ook de ideale pendelhoogte binnen elke kamer. Hang de pendel niet te hoog, maar ook niet te laag. Optimale hanghoogte van de luster is net boven ooghoogte (wanneer je recht staat), zorg ervoor dat je de lichtbron niet ziet. 

In een kleine ruimte kies je best voor een kleine pendel (zo verklein je de ruimte niet), in een grote ruimte met hoog plafond opteer je beter voor een zeer grote en opvallende hanglamp. 

Wens je graag een luster boven je eettafel, neem dan de eerst volgende bedenkingen in acht:

  • boven een vierkante tafel hang je best één grote pendel
  • boven een rechthoekige tafel opteer je voor meerdere hanglampen op een rij of in een cluster
  • een oneven aantal hanglampen oogt steeds mooier dan een even aantal

Je kan het aanbod hanglampen (pendels & lusters) snel en eenvoudig ontdekken op deze website!

Of kom gerust eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen in hanglampen, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.

Een prijsofferte behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze graag met jou gedetailleerd overlopen en duiding verschaffen waar nodig.

hanglamp
luster
hanglampen
Top