Houtbehandeling

  • Sorteer op:
Toon meer resultaten Shape

Er zijn nog 139 resultaten!

Houtbehandeling: vernissen & beitsen, verleng de levensduur!


Beitsen & vernissen: aandachtspunten


Hout is een sterk, maar zeer gevoelig materiaal. Hout leeft, beweegt en reageert interactief op zijn omgevingsfactoren, daarom is een correcte houtbehandeling nodig.
Ook binnenhout dient regelmatig behandeld te worden zodat het tegen een stootje kan. Hout kan je het best beschermen met een beits.

Een beits is een doorzichtig product dat het hout binnendringt en het op deze manier optimaal beschermt, de beits vormt als het ware een beschermingslaag. Hierdoor staat het hout minder bloot aan de elementen van het weer, zoals vocht en uv-straling. 
Voor het beitsen moet het hout met fijn schuurpapier worden geschuurd en grondig gereinigd zijn.

 

Een beits is steeds transparant of dekkend, maar de houtstructuur blijft steeds zichtbaar. Er zijn verschillende soorten beitsen voor binnen of voor buiten beschikbaar, beitsen die vooral geschikt zijn voor buiten hebben vaak een vochtregulerende werking en bieden ook bescherming tegen UV-straling.

Daarnaast zorgt een beits ervoor dat het hout water afstoot, verlengt het de levensduur van het hout en voorkomt het dat insecten en schimmels het hout aantasten. Beitsen moeten op regelmatige basis opnieuw worden aangebracht. Afhankelijk van de soort beits, en de blootstelling aan natuurelementen, is dit om de 3, 5 of 10 jaar.

 

Door hout te vernissen ontstaat een licht glanzende, transparante, ondoordringbare beschermlaag. Vernis wordt gekozen wanneer men de textuur, tekening en kleur van de ondergrond wil behouden. Bij vernis blijft eveneens de nerfstructuur van het hout zichtbaar en de originele kleur wordt opgenomen in het eindresultaat. Dit zeer dunne vloeibare product is er in talloze kleuren en houttinten. Vernis is ook in een aantal transparant gekleurde varianten verkrijgbaar om de tint van het originele hout te kleuren. 

Kom vrijblijvend eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen van vernissen & beitsen, informeer je er verder bij de adviseurs, verfspecialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.

beits-buiten
vernis
vernissen
Top