Poorten & garagepoorten

Ontdek stijlvolle poorten en garagepoorten die jouw huis een upgrade geven. Van prachtige sierpoorten tot sectionale garagepoorten, wij hebben wat je zoekt. Kies uit diverse materialen, zoals hout en metaal, en vind de perfecte match voor jouw smaak. Geniet van het gemak met handmatige of automatische bediening. Laat ons je helpen om jouw huis de "wow-factor" te geven. Ontdek vandaag nog ons assortiment en maak een keuze die bij jou past.

  • Sorteer op:
Toon meer resultaten Shape

Er zijn nog 187 resultaten!

Poorten oprit: algemeen

Opritpoorten dienen vooral als afwerking van je huis en zijn vaak mooi en sierlijk afgewerkt. Poorten voor je oprit kom je vooral tegen bij woningen met een voortuin en/of oprit. Ze geven je woning heel wat extra cachet en dienen om de woning af te schermen van de straatkant, maar het is evenzeer een preventief middel tegen diefstal.

Verschillende toepassingen in sierpoorten zijn aanwezig: looppoort, schuifpoort of draaipoort. Diverse standaard afmetingen zijn beschikbaar, maar ook maatwerk is een optie! Ze worden altijd bevestigd aan kolommen of hekwerken
Je kan ze ook laten automatiseren voor meer comfort!

Denk ook aan de palen (rond of vierkant) waaraan je de sierpoort bevestigd, deze zijn ook bij Zelfbouwmarkt beschikbaar.

Je kan het aanbod poorten (hout & metaal) snel en eenvoudig ontdekken op deze website!

Kom gerust eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.
Een prijsofferte behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze met plezier gedetailleerd met jou overlopen en duiding verschaffen waar nodig.

tuinpoort-hout

Poort oprit: hout & metaal

De keuze is een kwestie van smaak.
Veel hangt natuurlijk ook af van de gevel en van je tuin: kies voor een harmonieus geheel waarbij je de sierpoort perfect inpast aan de bestaande gevel & tuin!

Poort oprit: metaal

Metalen poorten (maatwerk) beschikken over een strak & sober design en gaan perfect samen met een moderne woning. Veel hedendaagse architecten, die voor sobere en minimalistische designs kiezen, zijn gewonnen voor metalen.

Omwille van zijn karakteristieke uitstraling heeft metaal zowel voor- als tegenstanders. Sommigen vinden metaal als materiaal stoer en robuust, anderen beschouwen het als (te) koel. Ook de hogere kostprijs is voor sommigen een struikelblok. Hou er wel rekening mee dat deze hogere prijs op termijn wordt gecompenseerd, aangezien je na de aanschaf geen onderhoudskosten meer hebt, wat wel het geval is bij houten tuinpoortjes.

De keuze voor een metalen poort heeft meestal te maken met de lange levensduur ervan. Met de actueel beschikbare middelen tegen roest gaan metalen poorten wel 2 tot 3 keer langer mee dan hun houten broertjes.

Poort oprit: hout

Hout als materiaal wordt gelinkt aan gezelligheid en straalt warmte uit, terwijl een metalen poort eerder koud, designvol, strak en steriel is.

Hout is sterk, duurzaam, recycleerbaar en ecologisch, bovendien garanderen de meeste hardhouten een grote duurzaamheid. Het onderhoud, vaak een struikelblok, valt al bij al nog mee.

In veel opzichten zijn houten poorten een interessante keuze. 
Vooral omwille van de warme, natuurlijke, landelijke, rustieke uitstraling en de vele afwerkingsmogelijkheden: van klassiek tot modern, met of zonder panelen, met of zonder nerf, met of zonder visgraatmotief en nog veel meer.

Hout is overschilderbaar: ideaal om de poort af te stemmen op de kleur van je deuren en ramen. Een nieuwe poort in "no time" met een minimum aan kosten!

Op het vlak van materialen bestaat er een ruime keuze aan houtsoorten: bangkirai, ceder, padouk, meranti, …

Het type hout is uiteraard ook bepalend voor de duurzaamheid en het prijskaartje

Denk ook aan de palen (rond of vierkant) waaraan je de oprit poort aan bevestigt, deze zijn ook bij Zelfbouwmarkt beschikbaar.

De keuze is aan jou!

Top