Badkamerkranen

  • Sorteer op:
Toon meer resultaten Shape

Er zijn nog 443 resultaten!

Badkamerkranen: praktische elegantie!


Badkamerkraan: verschillende soorten

Een badkamerkraan vind je in allerlei soorten, formaten en uitvoeringen: wastafel, handenwasser, bad & douche. Het zijn de blikvangers die mede de look &feel, en stijl van je badkamer bepalen. We zetten de verschillende mogelijkheden op een rijtje:

Badkamerkranen en gebruiksgemak

Gebruiksgemak is een belangrijk aandachtspunt bij de keuze van een badkamerkraan. Twee uitvoeringen:

  • eengreepsmengkraan: bedien je met één hand
  • tweegreepsmengkraan: aparte hendel voor koud en warm water. De juiste temperatuur en waterstraal worden verkregen door beide kranen op elkaar af te stellen.

Een eengreepsmengkraan is efficiënter & gebruiksvriendelijker.

Esthetiek en functionaliteit

De look, de stijl en het design van een badkamerkraan is uiteraard ook essentieel. Badkamerkranen moeten een streling zijn voor het oog. De  montage is hierbij van primordiaal belang, twee opties:

  • opbouwbadkamerkraan: wordt op de wastafel gemonteerd (meest populair). 
  • wandkraan: kraan en leidingen worden in de muur verwerkt. Staat garant voor een extra elegante look!

Kies het juiste materiaal voor je badkamerkraan

Voor het esthetische aspect is het gebruikte materiaal ook erg belangrijk. Ieder materiaal heeft typische eigenschappen en een bijhorende look. Verchroomde badkamerkranen komen nog altijd heel veel voor. Ze hebben iets tijdloos en passen bij vele stijlen. Daarnaast heb je ook de keuze uit inox of roestvrij staal. Zorg ervoor dat je een materiaal kiest dat bij je persoonlijke smaak en de stijl van je badkamer past.

Waterbesparende badkamerkranen

Water besparen is een hot item in de sanitaire wereld. 
Waterbesparende kranen zijn niet meer weg te denken uit moderne badkamers. Het scheelt namelijk een aanzienlijke stuk op je waterfactuur zonder aan comfort of gebruiksgemak in te boeten.

Thermostatische badkamerkranen: een must!

Bij thermostatische kranen bepaal je de temperatuur van het water nauwkeurig vooraf, zodat het water nooit te warm of te koud is.

Een veiligheidsknop zorgt er voor dat de temperatuur niet per ongeluk hoger dan 38°C kan ingesteld worden. Vooral in een gezin met kinderen is dit mooi meegenomen.

Zelfbouwmarkt biedt u kwalitatieve en stijlvolle thermostatische badkamerkranen van topmerken als Grohe, Damixa & Hansgrohe.

Je kan het aanbod badkamerkranen snel en eenvoudig ontdekken op deze website!

Of kom gerust eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen, informeer je er verder bij de adviseurs, badkamerspecialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.
Een prijsofferte behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze met plezier gedetailleerd met jou overlopen en duiding verschaffen waar nodig.

 

badkamerkraan
wastafelkraan
lavabokraan
badkamerkraan
Top