Plafondlampen - plafonniers 

Plafondlampen zijn veelzijdig en geschikt voor elke ruimte in je woning. Plafonniers zorgen voor veel licht en voor een zachte verspreiding van het licht in de kamer. Ze zijn ook ideaal voor kleinere ruimtes (zoals hal, badkamer, kantoorruimte en toilet) waar je niet over een hoog plafond beschikt. Om tegemoet te komen aan ieders smaak, heeft Zelfbouwmarkt een zeer groot aanbod aan plafonnières. Deze allround verlichting komt in basic modellen, maar ook in opvallende designs en kleuren. Ontdek snel onze grote collectie plafondverlichting in de toonzaal of op onze website.

  • Sorteer op:
Toon meer resultaten Shape

Er zijn nog 450 resultaten!

Kies de juiste plafondlamp of plafonnière

Een plafonnière of plafondlamp is vaak vlakke lamp die door middel van een korte voet bevestigd zit aan het plafond en waarbij de contactdoos verborgen ligt.

Dit type verlichting trof men vroeger vooral aan in toiletten en badkamers, maar ze worden steeds meer ingezet in woonkamers, slaapkamers, ... vooral door de evolutie van het design/ontwerp en de continue innovatie! 

De plafonnière (plafonnier) is in tegenstelling tot een hanglamp rechtstreeks bevestigd aan het plafond. Wat dé ideale oplossing is voor woonruimtes met lage plafonds. Zo voorkomt men dat bezoekers hun hoofd stoten aan een te laag hangende luster.

Met een plafonnière kan je in één keer een hele ruimte verlichten en is uitermate geschikt als basisverlichting. Deze verlichting heeft als eigenschap vooral "functionele verlichting" te zijn, omdat het licht ook gelijkmatig verspreid wordt.


Er is een ruime keuze aan decoratieve modellen in alle vormen, designs en stijlen: rond, ovaal, art deco, fantasie, sober, modern, landelijk, industrieel, ... Voor elk interieur en elke woonkamer (badkamers, slaapkamer, ...) is een passende plafonnière beschikbaar.

Je kan het aanbod plafonnières (plafondlampen/plafonniers) snel en eenvoudig ontdekken op deze website!

Of kom gerust eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen in plafonnières, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.

Plafondlamp modern
Top