Huisnummers

Een onmisbaar element voor je woning: huisnummers. Een huisnummer bepaalt voor een groot deel het uiterlijk van je gevel. Bovendien is het plaatsen op een zichtbare plek wettelijk verplicht, dus zeker geen onbelangrijk detail. Bekijk ons ruim aanbod huisnummers in verschillende materialen (inox, aluminium, pvc, …), kleuren (zwart, wit, koper, …) en afmetingen. Alle cijfers en letters kan je hier vinden. Ben je er nog niet aan uit? Lees dan zeker onze blog met tips en tricks voor het uitkiezen van je nieuwe huisnummer.

  • Sorteer op:
Toon meer resultaten Shape

Er zijn nog 162 resultaten!

Aanbod huisnummers bij Zelfbouwmarkt

Huisnummers, ze zijn er in allerlei maten en vormen. We kunnen ons dus goed inbeelden dat jij door het bos de bomen niet meer ziet. Het is onmisbaar element en belangrijker dan dat je zou denken. Dit voordeurbeslag bepaalt voor een groot deel mee de uitstraling van je woning. Kies daarom best voor een huisnummer of huisnummerbord in lijn met je gevelstijl en stijl van je brievenbus.

Tips bij de keuze van je nieuw huisnummer

Huisnummers vind je in uiteenlopende stijlen en designs:

  • moderne huisnummers: strak design, zonder veel poespas
  • landelijke huisnummers: ronde vormen, vaak een lettertype met schreef
  • klassieke & tijdloze huisnummers

Huisnummers kan je veelal aankopen in aparte nummers van 0 tot en met 9 en extra toevoegingen (zoals busnummers). Maar tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos.

Zo zijn huisnummerborden helemaal in. Deze zijn gepersonaliseerd met de familienaam en/of voornaam, maar ook vaak met een foto, tekening of logo. Dit zorgt voor onmiddellijke herkenning en zijn ook nog eens een echte eyecatcher aan je gevel!

Om duidelijke contrasten te creëren kan je kiezen voor een zwart huisnummer met bleke achtergrond of een huisnummer met licht.

Is een huisnummer ophangen verplicht?

Een huisnummer heeft één belangrijke functie, namelijk zorgen voor herkenbaarheid en heldere communicatie. Het plaatsen van een huisnummer is bijgevolg ook wettelijk verplicht. Plaats dus je huisnummer op een zichtbare plaats in de buurt van de voordeur of op je brievenbus en vermijd boetes.

Nog meer keuze in onze toonzaal

Niet meteen gevonden wat je zocht? Kom eens langs in onze toonzaal voor meer informatie en keuzes. Onze adviseurs staan je graag bij het uitkiezen van het ideale huisnummer.

Maak een afspraak en kom langs in de toonzaal
Top