Gevelverf

  • Sorteer op:
Toon meer resultaten Shape

Er zijn nog 0 resultaten!

Gevelverf: de gevel is hét visitekaartje van je woning!


Gevelverf: do's & don'ts

 

De gevel is hét uithangbord van je woning bij uitstek, het weerspiegelt bovendien de eigenheid en stijl van je eigendom.
Het is dus belangrijk hier voldoende aandacht aan te besteden.

In principe kan je bijna elk gevel een verfrissende verfbeurt geven, maar er zijn wel een aantal parameters die je vooraf best even analyseert:

  • uit welk materiaal bestaat de ondergrond (baksteen, gevelpleister,...)
  • is de ondergrond nog in degelijke staat
  • gevelmateriaal op kalkbasis is moeilijk te verven
     

Een goede voorbereiding van de gevelondergrond is van primordiaal belang voor een perfect eindresultaat. Begin met de loszittende deeltjes te verwijderen en reing de gevel en buitenmuren grondig met een hogedrukreiniger, en vergeet vooral je ramen niet grondig te beschermen.

In het meest ideale scenario heeft de gevel geen vochtproblemen, is hij mos-en stofvrij en vertoont hij geen scheuren of barsten. Indien één van voorgaande problemen wel van toepassing is dien je deze eerst op te lossen vooraleer de gevelverf aan te brengen. Muren die vaak blootgesteld worden aan zware weersomstandigheden worden best eerst behandeld met een coating (extra beschermlaag).
 

De temperatuur speelt een grote rol bij de werkzaamheden. Een minimumtemperatuur van 10 graden is nodig, anders droogt de verf niet, boven de 25 graden verft men best niet anders droogt de verf te snel.

Vaak wordt als gevelverf een acrylaatverf gekozen. Het voordeel is dat het een ‘ademende’ verf is, hierdoor kan er lucht door de muur zodat het vocht in de muur er ook uit kan. Sommige gevelbekledingen, zoals crepi, zijn heel poreus waardoor je meer verf nodig zal hebben dan bij een klassieke baksteen.

De gevel zelf schilder je best met een langharige rolborstel, vergeet ook je ladders, stellingen, afplaktape en andere materialen niet en tover je woning opnieuw om in hét visitekaartje waar je altijd al van droomde!

Kom gerust eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen in gevelverf, informeer je er verder bij de adviseurs, verfspecialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.

gevelverf
verf-gevel
verf-buiten
Top