Molenaarstrappen - steektrappen

Een molenaarstrap of steektrap is qua constructie de meest eenvoudige trap. Het is een rechte trap die twee verdiepingen met elkaar verbindt. Dit brengt wat voordelen met zich mee: gemakkelijk om zelf te monteren (zeker als je een doe-het-zelfpakket besteld), voordelige oplossing, verkrijgbaar in verschillende afmetingen waardoor er steeds eentje zal passen in jouw woning. Zelfbouwmarkt biedt je een ruime keuze binnen het assortiment steektrappen. Ga je voor een open trap of eerder een gesloten trap? Ook de materiaalkeuze is belangrijk. Kies uit beuk, den of eik voor een passend uiterlijk bij je interieur. Bij Zelfbouwmarkt vind je het allemaal!

  • Sorteer op:
Toon meer resultaten Shape

Er zijn nog 27 resultaten!

Kies de juiste molenaarstrap

Een rechte trap is erg standaard en wordt in de meeste huizen geplaatst. Heel kenmerkend aan deze trap is dat er geen draaiingen zitten in de trap. Je loopt in rechte lijn naar de volgende verdieping. 

Het grote voordeel van dit soort trap is dat dit goedkope houten trappen zijn die je als doe-het-zelver heel eenvoudig kan monteren. De steektrap komt vaak in een bouwpakket met goede handleiding.

Het enige nadeel aan een molenaarstrap is dat hij relatief veel ruimte in beslag neemt. Je verliest dus wel wat "woonruimte". Daardoor wordt er een vaak gekozen om de ruimte onderaan de trap te benutten als opslagplaats. 

Assortiment houten steektrappen:

Niet gevonden wat je zocht?

Een trap is een investering voor het leven. Het is dan ook essentieel om te investeren in een degelijke constructie en kwalitatief materiaal. Voor opmetingen, plaatsing en installatie van jouw trap op maat kan je steeds een beroep doen op Zelfbouwmarkt.

Ontdek al onze trappen & balustrades
Maak vrijblijvend een afspraak
Top