Buitendeuren

Ontdek het ruim assortiment buitendeuren bij Zelfbouwmarkt. Een buitendeur bepaalt voor een groot deel mee de totale look & feel van je woning. Ga dus voor het juiste materiaal en uitstraling. Hier vind je zowel buitendeuren in standaardmaten als buitendeuren op maat. Maak je keuze uit de verschillende materialen (hout, aluminium, pvc of kunststof), kleuren, designs (met glas en zonder glas), draairichting, ... Uiteraard vind je hier ook de gepaste accessoires om je nieuwe buitendeur helemaal af te werken naar smaak.

  • Sorteer op:
Toon meer resultaten Shape

Er zijn nog 965 resultaten!

Buitendeuren: voordeuren & achterdeuren in verschillende materialen

Welk materiaal kies je?

In de wereld van de buitendeuren heb je een aantal vaak terugkomende materialen: hout, pvc/kunststof en aluminium. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Bij elke buitendeur op onze website kan je in de productomschrijving terugvinden wat de voordelen zijn van het materiaal van de desbetreffende buitendeur. 

Dit geldt eveneens voor de afwerking. Deurklinken en deurtrekkers komen in allerlei maten en materialen, net als het type scharnieren, tochtborstels, beglazing... 

 

Voor welke stijl ga je?

Buitendeuren, zowel de voordeur als de achterdeur, bekijk je in een eerste fase ten opzichte van de gevel en de stijl van de woning. Op deze manier kan je de juiste afmetingen, materialen, kleur en design van de buitendeur kan vastleggen. 

Heb je een woning in pastorijstijl? Ga dan eerder voor een landelijke buitendeur met bijvoorbeeld houten elementen en sierranden. Is je huis echt een modern stukje design? Kies dan voor aluminium buitendeuren. Deze hebben strakke profielen en geven op slag een modern uiterlijk.

 

Extra aandachtspunten bij het aankopen van je buitendeur:

Bijkomende aandachtspunten voor buitendeuren zijn inbraakveiligheid en isolatie. Duurzaam en ecologisch bouwen staat enorm "in the picture". Isolatie en luchtdichtheid nemen steeds meer aan belang toe en dat geldt ook voor buitendeuren. Daarom zet elke producent tegenwoordig in op buitendeuren met thermische onderbreking en een lage warmte-geleidingscoëfficiënt (U-waarde). Buitendeuren moeten goed geïsoleerd zijn en bestand zijn tegen tocht en warmteverlies. De isolatiekwaliteit en het isolatiemateriaal zijn daarom van groot belang. De tocht kan je stevig reduceren via tochtstrips, automatische tochtboorden of tochtbanden. 


Bij buitendeuren zijn veiligheid en inbraakwerendheid belangrijke parameters. Naast basis exemplaren met een standaard penslot in het midden (eenpuntsluiting) heb je ook veel varianten met driepuntsluiting en zelfs vijfpuntsluiting. Bij deze sloten wordt de deur op meerdere punten in de deurstijl verankerd bij het sluiten van de deur. Dit biedt extra weerstand tegen inbraken.

Ook het materiaal waaruit de voordeur is gemaakt, kan ongewenste bezoekers buitenhouden. Kies dus beter niet voor glaspartijen die zo groot zijn dat er een inbreker doorheen kan klauteren. Je kan buitendeuren ook uitrusten met zogenaamde dievenklauwen, die ze extra verankeren aan de scharnierzijde.

Onderhoud van een buitendeur is een element dat vaak over het hoofd wordt gezien. Pvc-buitendeuren zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Aluminium vraagt eveneens weinig onderhoud en gaat zeer lang mee zonder in te boeten op vorm- en kleurvastheid. Houten buitendeuren daarentegen vragen wat meer onderhoud.

 

Aanbod buitendeuren bij Zelfbouwmarkt

Je kan het aanbod buitendeuren (voordeuren & achterdeuren) snel en eenvoudig ontdekken op deze website of kom gerust eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.

Buitendeuren standaardmaten Buitendeuren maatwerk
Top