Logo Zelfbouwmarkt Logo Zelfbouwmarkt
0,00

Webshop: jouw selectie!

Je hebt nog geen artikelen in je winkelmand.

Voeg nieuwe producten toe

Garagetegel: functioneel en toch stijlvol!

Garagetegel: soorten & aandachtspunten

Tegels zijn met voorsprong de populairste vloeroplossing in garages.
Een garagetegel moet geen "state of the art-tegel" zijn, deze moet vooral functioneel zijn, maar waarom zou deze niet mooi mogen zijn?

Opteer bovendien voor een vetbestendige tegel, want het is belangrijk dat tegels voor een garage geen vet of olie absorberen, elke wagen kan wel eens iets lekken.
Koop ook liefst een volkeramische garagetegel, die kan je perfect reinigen en onderhouden. Stel dat er iets lekt op een cementtegel: die vlek krijg je er nooit meer uit. 

De ideale garagetegel is minimaal 8mm dik, heeft een oneffen look, en is maximaal 45 x 45 cm groot. Opgelet met effen tegels, want daar zie je onmiddellijk bandensporen op.
Een garagevloer krijgt heel wat te verduren, neem daarom altijd een minimale tegeldikte van 8mm. Dunner kan altijd, maar dan verhoogt het risico op breuken.

Qua afmetingen geldt het omgekeerde. Ga niet boven 45 x 45 cm, tenzij je 100 % zeker bent van de plaatsing. Want hoe groter de garagetegel, hoe belangrijker dat hij overal dezelfde ondersteuning krijgt.                                Is dat niet het geval, dan is zelfs een klein steentje in de nerf van een autoband al nefast.

Kom gerust eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen van deze garagetegels, informeer je er verder bij de tegeladviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment. garagetegel
Top