Douchegoot of douche-afvoergoot: functionaliteit & design in één!

Met een douchegoot werk je je nieuwe douche netjes af en ben je verlost van het alomtegenwoordige afvoerputje. Het aanbod douchegoten bij Zelfbouwmarkt is heel divers. Voor elk badkamerinterieur hebben wij een passende douchegoot. Denk maar aan roestvrijstalen doucheroosters met goot, betegelbare roosters voor douchegoten, glasroosters, … Ook de afmeting kan je zelf bepalen (beschikbaar tussen 70 cm en 100 cm). Bovendien kies je een kleur dat perfect aansluit bij je inloopdouche, sanitair of badkamermeubel. Een matzwarte douchedrain valt onder de laatste badkamertrends, maar met een inox kleurige zit je goed voor een tijdloze afwerking! Het grote assortiment douchegoten vind je hieronder terug.

  • Sorteer op:
Toon meer resultaten Shape

Er zijn nog 0 resultaten!

Is jouw keuze gevallen op een inloopdouche? Combineer deze dan met een douchegoot!


Inloopdouches zijn vandaag de dag helemaal in! Bij het bouwen of renoveren valt de keuze veel meer op een inloopdouche met een douchegoot. En dat is helemaal niet onlogisch! Een inloopdouche oogt strakker en je hebt geen opstapje meer. Gedaan dus met het stoten van je teen bij het instappen van je douche!

Het traditioneel afvoerputje/doucheputje in de douche kennen we allemaal. Meestal zie je dit in het midden verwerkt tussen de tegels of ingewerkt in de douchebak. Omdat het tegelwerk hierdoor bemoeilijkt wordt, kan je beter gaan voor een douchegoot of douchedrain. Een douchegoot is breder en plaats je aan één zijde van de douche. Hierdoor is dit mooier in te werken in de vloer.

 

Functie van een douchegoot of afvoergoot

Een douchedrain (ook wel douchegoot, doucheafvoergoot genoemd) is een goot die je in de vloer van je douche verwerkt. Het zorgt ervoor dat het douchewater netjes wegloopt en je geen natte badkamervloer krijgt bij het nemen van een heerlijke douche. Indien je een inloopdouche gaat installeren of geïnstalleerd hebt, raden wij je aan om voor een douchegoot te gaan.

 

Zo’n douchegoot, dat is onderhoudsvriendelijk!

Een douche wil je graag eenvoudig kunnen onderhouden (én met zo weinig mogelijk poetswerk!). Dankzij een douchegoot krijg je meteen een modern uiterlijk, maar ook een gemakkelijk te onderhouden douche. Het zichtbare rooster kan je snel reinigen met een microvezeldoekje en een mild poetsmiddel. De binnenzijde van de goot kan zeepresten, haren, … bevatten en moet je af en toe toch een goede schoonmaakbeurt geven. De bovenkant van de goot kan je opheffen en dan je ook de binnenzijde van goot uitkuisen.

 

Meer informatie nodig?

Toch nog vragen over onze douchedrains en doucheroosters? Blijf er niet mee zitten en contacteer ons gerust! Kom langs in de showroom in Ninove en stel samen met een productadviseur jouw ideale douche samen, inclusief de bijhorende douchegoot!

Ontdek het aanbod douchegoten
CANIVEAUX DE DOUCHE

Top