Nest thermostaat: de nieuwste generatie!

Nest thermostaat: hoe functioneert het, hoeveel is jouw energiebesparing & hoe installeer je het? Ontdek dit alles in deze blog!

thermostaat-nest

Nest thermostaat: intelligent toestel

Nest brengt de huidige thermostaten naar een nieuwe dimensie. Deze thermostaat van de nieuwste generatie is slim en kan op afstand worden bediend. Je staat nooit meer in de kou en je bespaart bovendien nog energie!

Hoe werkt het?

Geef je thermostaat de tijd om je gedrag te leren kennen

Het is simpel. De eerste week moet je het apparaat je gedrag aanleren. Zet daarom je temperatuur hoger wanneer je thuiskomt en lager wanneer je weggaat en in bed kruipt.

Na een week leert het apparaat vanzelf wanneer je het warm of koud wil in huis. Het verwarmingsschema wordt op basis van je aan- en afwezigheid automatisch geprogrammeerd. Ben je toch eens iets later dan normaal? Dan kan je via je smartphone of computer op een afstand instellen hoe hoog de temperatuur mag zijn op een bepaald uur.

Energie besparen door de slimme thermostaat

De thermostaat is ideaal om in tijden van hoge energiefacturen te besparen. Nest geeft automatisch aan wanneer je een energiezuinige temperatuur kiest door een groen blaadje te laten verschijnen. Zo wordt je meteen wakker geschud en weet je wanneer je echt goed bezig bent om onze planeet toch iets te sparen.

Vergeet je af en toe de verwarming lager te zetten wanneer je uit huis vertrekt? De Nest thermostaat doet het voor jou! De thermostaat kan door een combinatie van sensoren en algoritmen weten wanneer je wel of niet aanwezig bent. Ook dit leert hij uit je gedragingen gedurende de eerste week. Je kan de temperatuur van de auto-afwezigfunctie zelf instellen. 

Elke maand krijg je een Nest-energierapport. Zo krijg je elke maand inzichten in je gebruik en kan je zien waar je misschien nog wat meer kan besparen. Naast het rapport krijg je ook meer energiebesparende tips.


Nest thermostaat: werking-installatie

Bedien de Nest thermostaat op afstand

Zodra de thermostaat verbinding heeft met je wifi netwerk kan je de Nest-app gebruiken om hem te bedienen vanaf je smartphone of tablet. Zeer handig wanneer je eens vroeger of later thuiskomt. Maak een account aan op https://home.nest.com/

Nest Protect, uitbreiding naar meer veiligheid

Naast de thermostaatfunctie kan je ook uitbreiden en de Nest Protect installeren. Deze toepassing houdt de rook- en koolstofmonoxide niveau in de gaten.  Zo krijg je meldingen op je smartphone wanneer een bepaalde drempel wordt overschreden, lang voor het vaak te laat is.

Is de Nest thermostaat geschikt voor jouw woning?

De thermostaat is bijna met alle cv-systemen compatibel:

  • Combi- en condensatieketels
  • Systeemboilers en ketels die alleen warmte produceren
  • Vloerverwarmingssystemen met warm water
  • Warmtepompen met luchtwarmte en aardwarmte
  • Zonnesystemen
  • Spanningvoerende geschakelde systemen
  • Laagspanningssystemen

De Nest thermostaat is niet compatibel met elektrische radiatoren en elektrische vloerverwarming.

De Nest thermostaat installeren

Met de oudere generatie thermostaten moet je altijd in de weer met boren en nagels. Met Nest is dit niet meer aan de orde. Je kan hem eenvoudig zelf plaatsen.
Je kan er nog steeds voor kiezen om de thermostaat aan de muur te hangen, maar je kan er ook voor kiezen om de Nest staander te gebruiken. Zo plaats je de thermostaat op eender welke plaats.

Naast de thermostaat ontvang je ook de Heat Link. Deze verbindt je thermostaat met je boiler en fungeert als oplader voor de thermostaat. 


Nest-thermostaat-werking


Nest-thermostaat-zelfbouwmarkt
Top