Moderne & landelijke keukens: do's & dont's

De keuken is "the place to be" geworden in de woning! Overweeg daarom goed alle mogelijkheden en alle voor-en nadelen! Ontdek hier enkele aanbevelingen!

keuken-landelijk

Keuken: landelijk of modern?

Toch weet je dat uiteindelijk bepaalde trends weer terugkomen (onder de noemer ‘retro’) en ook dat je bij de inrichting van je huis vooral je eigen gevoel en smaak moet volgen. Ga je voor een nieuwe keuken en denk je over de stijlen landelijk of modern? Misschien is het dan een goed idee om eens te kijken naar de mogelijkheden om deze twee te combineren. Dit kan een verrassend mooi effect hebben!

De landelijke keuken – van landelijk nostalgisch tot de moderne landelijke keuken

Zei je vroeger landelijke keuken, dan werd deze voornamelijk getypeerd door hout in enkele basiskleuren, zoals wit of bruin. Tegenwoordig vallen de typisch landelijke keukens onder de noemer landelijk nostalgisch. Waar je in moderne keukens vooral strakke vormen ziet, werden de landelijke keukens gedomineerd door hoekjes hier en daar, en vooral de gezellige sfeer voerde de boventoon. Dat laatste is nu nog niet anders, maar de hoekjes worden toch iets strakker.

Tegenwoordig heeft de landelijke keuken ook een breder kleurenpalet, met verrassend blauw in opkomst. Hout kan gecombineerd worden met andere materialen, waaronder zelfs staal. Nog steeds zijn het wel de houtkleuren die in veel moderne landelijke keukens de boventoon voeren. De landelijke keuken net wat moderner maken doe je vervolgens eenvoudig door een likje verf aan het hout toe te voegen.

Wat betreft het ontwerp en de indeling van de keuken doet ook de landelijke keuken mee aan het veranderende beeld. Het kookeiland is een absolute favoriet, en steeds meer keukens worden leefkeukens. Je kookt er niet alleen, je brengt er ook tijd door met familie en vrienden. Deze elementen zijn zo belangrijk geworden dat zitjes, barkrukken en ook een eiland in je keuken aan de orde van de dag zijn.


Keuken: mix landelijk-modern?

Jouw ideale keuken

Natuurlijk wordt bovenstaande vooral interessant als je het kunt toepassen in je eigen huis. Heb je al een idee hoe jouw ideale keuken eruitziet? Verschillen jij en je partner van mening en willen jullie als compromis een mix tussen landelijk en modern? Of ben je vooral nog op zoek naar inspiratie en ideeën als het gaat om keukens?

Bekijk het zelf!
Wat kan nu een beter beeld geven van een keuken dan erin rondlopen, het materiaal voelen, de sfeer opsnuiven en uitgebreid de kastjes openen om te zien of je wel genoeg ruimte hebt? De toonzaalkeukens van Zelfbouwmarkt helpen je een handje. Daarbij kun je online niet alleen veel keukens uit de showroom al bekijken, je kunt ook nog eens je eigen keuken ontwerpen. Schuif met elementen, speel met kleur, verander de indeling naar wens, en bekijk zo hoe je keuken eruit kan komen te zien. Je kunt ook meerdere keukens ontwerpen en steeds met een andere frontstijl beginnen.

Klaar met het ontwerp van je droomkeuken? Kom dan gerust eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen in keukens (zowel modern als klassiek als landelijk), informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.

Een prijsofferte op maat behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze graag met jou gedetailleerd overlopen en duiding verschaffen waar nodig.Top