Keukenlijnen: standaardmaten & maatwerk

Een zeer ruim aanbod in keukens: verschillende designs & materialen, voor elk budget een pasklare oplossing! Ontdek hier alle mogelijkheden!

keuken-zelfbouwmarkt

Keukens: soorten

De keuken is de draaischijf van het huis: de ruimte waar alle actie is. Het is meer dan een plek om het eten klaar te maken. Een keuken wordt meer en meer gebruikt om gasten te entertainen. En dan mogen we niet vergeten dat het tegelijk zowat de grootste opslagplaats van je woning is…

Zelfbouwmarkt heeft een enorm uitgebreid assortiment met onklopbare prijzen. Zo bieden we 30 complete standaardopstellingen met apparaten aan, al vanaf € 899! Het assortiment keukens in standaardmaten is opgebouwd uit 3 pijlers, allemaal van hoogstaande Duitse kwaliteit: Premium en Budget.

Premium

De keukens uit het Premiumsegment zijn voorgemonteerd, hebben een verstelbare sokkel, demping op lades en een ergonomische werkhoogte. Ze zijn beschikbaar in tal van opstellingen, allemaal inclusief toestellen van de Bauknecht Group. Een kookeiland, een absolute meerwaarde voor je keuken, is eveneens een mogelijkheid bij onze Premium keukens. De greeploze uitvoering van dit segment topkeukens is verkrijgbaar aan een bescheiden meerprijs. Er is al een Premium keuken vanaf € 2.118! 


Zelfbouwmarkt keukenlijnen

Budget


Onze Budgetkeuken is met € 899 nergens goedkoper in Europa. Het keukenblok van 2,70 m heeft Inox kookplaten, een oven, een A+ koelkast met ruim vriesvak, een spoelbak en schouwdampkap (beide uit Inox) en is eveneens uit stock leverbaar.

De heilige keukendriehoek

Omdat we een groot deel van onze tijd aangenaam willen besteden in onze keuken, is het heel belangrijk dat we de ruimte goed indelen. Want we lopen wat af terwijl we aan het kokerellen zijn! De afstand die je dagelijks verschillende keren aflegt, wordt bepaald door de positie van kookplaat, koelkast en spoelbak. 
De zogenaamde ‘heilige’ keukendriehoek. Hoe kleiner de afstand tussen deze drie punten, hoe makkelijker je werkt. Idealiter is de omtrek van de keukendriehoek niet meer dan 6 meter en de afstand tussen de drie punten zo’n 90 cm. Het is geen vereiste, in heel wat keukens heb je niet de mogelijkheid om zo'n driehoek te creëren.

Drie keukenopstellingen

Wanneer de ruimte wat beperkt is, moet je vaak noodgedwongen kiezen voor een I-vormige keuken. Daarbij ligt de werkdriehoek op één echte lijn, met de spoelbak in het midden. Misschien niet ideaal maar daar heeft Zelfbouwmarkt uitstekende oplossingen voor. Wie meer plaats heeft, kiest voor een L-vormige, U-vormige of parallelle keuken. Een extra tip voor een efficiënte opbergzone? Kies voor een werkblad in de buurt van hoge kasten, koelkast en diepvriezer. De dagelijkse boodschappen zijn zo snel opgeborgen.
Kom dus zeker eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen van onze keukenlijnen, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.
Een  prijsofferte op maat behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze graag met jou gedetailleerd overlopen en uitleg verschaffen waar nodig

keuken-rood

keuken-zelfbouwmarkt
Top