Keukenwerkbladen: esthetisch & functioneel!

Verschillende soorten werkbladen & hun karakteristieken: een bloemlezing! Ontdek hier enkele aanbevelingen!

keuken-werkblad

Keukenwerkblad in harmonie met je keuken!

Voor de ene is de keuken functioneel, voor de andere is het de centrale plaats in huis. Voor elke behoefte is er een verschillende keuze aan werkbladen.

Ieder materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Het is dus beter om niet alleen naar de look van het werkblad te kijken en vooral naar hoe het zit met bijvoorbeeld krasvastheid, gevoeligheid voor vuil en vlekken en hittebestendigheid. Het ene werkblad is gemakkelijker te onderhouden, het andere is dan weer veel sterker,... Vergeet ook zeker niet de ergonomie. Wat is voor jou belangrijk? 

Let er op dat op werkbladen met donkere kleuren vlekken en krassen sneller zichtbaar zijn. Lichtere kleuren laten de keuken groter lijken. 

Keukenwerkblad in laminaat

Dit is de meest populaire soort en ook de meest budgetvriendelijke.

Laminaat is een synthetisch materiaal dat bestaat uit verschillende lagen. De werkbladen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en motieven.

Het is het goedkoopste materiaal, maar ook iets minder duurzaam dan andere werkbladen. Het werkblad in laminaat is eenvoudig in onderhoud, het is bestand tegen vlekken en vocht. De keukenwerkbladen zijn verkrijgbaar in zowel mat als glans. Het blad is iets minder krasbestendig dan de andere materialen.

Een keukenwerkblad in laminaat is ook ideaal voor renovaties.


Keukenwerkblad: types

Volkern werkblad

Volkern wordt gemaakt zoals laminaat, maar bestaat uit nog meer lagen. De kern is zoals het woord zegt massief. Het is nog steviger en harder.

Volkern heeft antibacteriële eigenschappen en is zeer makkelijk te onderhouden. Het wordt daardoor zelfs in ziekenhuizen, laboratoria en winkels gebruikt. Het werkblad is hittebestendig tot 180°C.

De werkbladen zijn maar 12mm dik, daardoor zijn ze ideaal in strakke en moderne keukens. Ook op een keukeneiland komt dit helemaal tot zijn recht.

Opgelet, want dit blad is iets minder krasbestendig.

Keukenwerkblad in graniet

Graniet is een sterk en hard materiaal voor een keukenwerkblad. Het extreem harde materiaal zorgt ervoor dat het slijtvast en hittebestendig is. Het is ook bestand tegen zuren die we vaak tegen komen in de keuken zoals azijn, citroen,..

Om het granieten werkblad te beschermen tegen deze zuren moet het 1x/jaar worden behandeld met een dichtingsmiddel. Het dagelijkse onderhoud is voldoende met water en zeep.

Graniet heeft een uitstraling dat door de andere werkbladen moeilijk kan worden geëvenaard. Al verschillen smaken. Het is een echte blikvanger in huis.

Dekton

De voordelen van een natuurlijke uitstraling van natuursteen, maar zonder de nadelen? Dekton werkbladen zijn hiervoor ideaal. Dekton is verkrijgbaar in verschillende kleuren en met reliëf, bijna niet te onderscheiden van natuursteen.

Dekton bestaat uit glas, kwarts en porselein dat samen wordt geperst. Het is zeer krasbestendig en slijtvast. Het is nog sterker dan graniet op dit vlak. Ook de hitte van kookpotten kan dit werkblad perfect aan.

Voor vlekken is dit het perfecte werkblad. Zelfs de hardnekkigste vlekken kunnen eenvoudig verwijderd worden.

Keramisch werkblad

Kies je voor een combinatie van natuurlijke uitstraling met zeer praktische en hygiënische eigenschappen? Dan is een keramisch werkblad zeker voor jou.

Vlekbestendig, krasvrij en eenvoudig in onderhoud. Het materiaal scoort op alle vlakken goed. Het werkblad is hittebestendig tot 250 graden.

Nog niet helemaal uit de keuze van je werkblad? Kom dan zeker eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen in keukenwerkbladen, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.
Een  prijsofferte behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze graag met jou gedetailleerd overlopen en uitleg verschaffen waar nodig.


keukenwerkbladen-keuken

keukenwerkblad-keuken-soorten

keukenwerkblad-keuken-types
Top