Keuken: voldoende veilig voor je kinderen?

De keuken speelt een belangrijke, centrale rol in een gezin, maar het is ook een plaats waar veel gevaren op de loer liggen voor jonge kinderen! Ontdek hier enkele aanbevelingen!

keuken-veiligheid-kinderen

Keuken: veiligheid voorop!

De keuken is vaak de centrale plek in het gezin. Lekker eten, vrienden uitnodigen, kinderen die er hun huiswerk maken... Maar de keuken is ook een plaats waar veel gevaren op de loer liggen voor jonge kinderen.

Zij staan op de eerste rij om op ontdekking uit te gaan. Wist je dat de meeste ongevallen met brand- en snijwonden bij kinderen gewoon thuis in de keuken gebeuren? Opletten voor grijpgrage kinderhandjes in de keuken is dus de boodschap!

Met kinderen in huis kies je best voor een inductie kookplaat. Het voordeel hiervan is dat de bodem van de pan zelf opwarmt en de kookplaat zelf niet heet wordt. Een inductie kookplaat werkt dus alleen maar als er daadwerkelijk een pan op staat.

Dankzij onze brochure 'kind en veiligheid: de keuken' helpen we je op weg om van je droomkeuken vooral een kindvriendelijke keuken te maken. Zo kan je voortaan met een gerust hart kokkerellen.

Top