7 redenen om 's morgens te douchen!

De ochtendstond heeft goud in de mond, maar enkel en alleen na een verfrissende douche!

douche-badkamer-zelfbouwmarkt
douche-voordelen

Waarom 's ochtends douchen?

De ochtenddouche. De ene sleept zich er elke dag halfslapend naartoe en geeft de voorkeur aan ’s avonds douchen, terwijl de andere niet snel genoeg uit bed kan springen om van de heerlijke warme waterstralen te genieten.

Wist je dat ’s morgens douchen bovendien goed is voor je gezondheid? Heb je het moeilijk om ’s morgens uit bed te komen om te douchen?
Misschien overtuigen deze 7 gezondheidsvoordelen je wel om voortaan een kwartiertje vroeger op te staan en je douche in te springen.

Douchen: voordelen

1. Verbetert je bloedcirculatie

Niets zo zalig als vanuit je bed onder een warme douche gaan staan, toch?

Het warme, lopend water tijdens je ochtenddouche is niet alleen goed om je wakker te maken maar is ook goed voor je bloedcirculatie en het ontspant bovendien je spieren en gewrichten.

Goed nieuws dus voor wie stijve nek- of rugspieren heeft bij het opstaan.

Het warme water bevordert daarnaast ook genezing, stilt de pijn en vermindert ook nog eens ontstekingen van de spieren. Mooi meegenomen dus.

2. Weg met je ochtendhumeur

Neem voldoende tijd om ’s morgens wakker te worden. Ook al moet je een kwartiertje vroeger opstaan om te douchen, toch heeft die douche een goede invloed.

Het water maakt je langzaam wakker. En je voelt je ook meteen beter na een verkwikkende douche. Een extra tip om vrolijk te worden: zet tijdens het douchen je favoriete muziek op.

3. Verbetert je immuniteit

Een douche in de ochtend stimuleert de aanmaak van witte bloedcellen. Die witte bloedcellen zijn ons wapen tegen allerlei virussen en ziektes.

Je biologische klok zal je  dankbaar zijn want de aanmaak van witte bloedcellen doet zich trouwens enkel voor tijdens de ochtenddouche.

Alweer een goede reden dus om ’s morgens te douchen.

4. Vermindert stress

Maalt je hoofd van bij het ontwaken al over die drukke agenda die je te wachten staat?

Krijg je al stress voor die meeting van straks? Dan is een koude douche het wondermiddel.

Van koud water is geweten dat het je lichaamsdelen extra zuurstof geeft en extra zuurstof (in je hersenen) zorgt er dan weer voor dat je beter tegen stress gewapend bent.

Start je dag dus positief en spoel die stress van je af!


douchen-voordelen

douches-voordelen

Douchen: voordelen (deel 2)

douche-voordelen-installatie
douches-voordelen-installatie

5. Verzacht verkoudheden

Wie met een verkoudheid kampt, weet dat je vooral ‘s avonds en ‘s ochtends last krijgt van die vervelende hoestbuien.

Om je slijmhoest te verminderen, laat je je douche een vijftal minuten met heet water lopen en sluit je je badkamerdeur.

De hete stoom in de badkamer en de douche zorgt voor een hammam effect en verlost je in geen tijd van je hoest.

Tip: een douchegel met eucalyptus olie geeft je een extra boost.

6. Een instant opkikker

Ben je ‘s ochtends al vrij actief en is een ochtendwandeling of jogging dagelijkse kost voor jou? Neem dan zeker ook een warme douche vóór je gaat lopen.

Het warme water ontspant je spieren na een nachtje slapen en is de ideale warm-up voor je gaat lopen.

7. Vitamines voor je haar

Snel last van haarverlies of dof en slap haar? Dan is een hete douche absoluut uit den boze. Zie je een volledige koude douche niet zitten bij het ontwaken?

Begin dan met warm water en sluit af met koud. Dit is de perfecte kuur om je haarwortels te versterken en de haarzakjes te verankeren. Je haar zal je dankbaar zijn.

Kom gerust eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen voor douches, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment. Een prijsofferte op maat behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze graag met jou gedetailleerd overlopen en uitleg verschaffen waar nodig.

Top