De voordelen van een vrijstaand bad

Vrijstaande baden: een divers aanbod met vele modellen, afmetingen kleuren, designs & stijlen!

bad-badkamer-zelfbouwmarkt

Vrijstaand bad: een trend

Wanneer je je badkamer gaat verbouwen, renoveren of (her)inrichten, is er vaak één grote vraag: wil je er wel of geen bad in? Daar komt tegenwoordig nog een vraag bij: als je een (lig)bad wilt, wordt deze dan vrijstaand?

Vrijstaande baden zijn een nieuwe trend in de badkamerwereld, en eentje die je badkamer veel allure kan geven. Lees daarom meer over de voordelen van een vrijstaand bad.

Je badkamer krijgt een klassiek, tijdloos tintje met het moderne vrijstaande bad. Vrijstaande baden bestaan al sinds de middeleeuwen. Vandaag de dag zijn dit echter niet meer de aan roest onderhevige baden van toen. Sterker nog: hoe meer het vrijstaande bad aan populariteit winnen, hoe meer varianten je in de winkel kunt vinden.

Inmiddels heb je met vrijstaande baden keuze uit een indrukwekkend assortiment, variërend in grootte en vorm.

Voordat je de verschillende soorten vrijstaande baden gaat vergelijken, wil je natuurlijk ook weten of een vrijstaand bad wel geschikt is voor je badkamer. Het is helaas wel zo dat je voor een vrijstaand bad meer ruimte nodig hebt dan voor een standaard bad. Dit hoeft overigens niet eens zoveel te zijn, afhankelijk van waar je het bad plaatst.

Je kunt een vrijstaand bad hebben waarbij je aan alle kanten in kunt stappen of je kunt juist kiezen voor eentje die iets van de kant staat maar waar je in principe aan de voorkant instapt. In het laatste geval heb je niet zo heel veel extra ruimte nodig en heb je toch de allure van een vrijstaand bad.  

Vrijstaande baden: soorten

Zoals gezegd breidt het assortiment vrijstaande ligbaden zich steeds meer uit. Je hebt dan ook de keuze aan baden van verschillende formaten. Groot, klein, rond, vierkant, rechthoekig... je kunt het zo gek niet bedenken of er is een vrijstaand bad van. Daarbij zijn er ook baden met luxe extra’s. Hierbij kun je denken aan een fijn steuntje voor in de nek of rug, maar ook aan massagestralen.

Ben je vrij lang, of wil je het liefst zo ver mogelijk onder water liggen genieten? Dan kun je kiezen voor een extra diep bad.

Wat betreft de vorm van je vrijstaande bad heb je dus ook voldoende keuze. Met name in designkringen worden nu bijzondere baden gemaakt met bijvoorbeeld ‘scheve’ hoeken of een ander creatief tintje. Het ronde of ovale bad blijft wel favoriet, al wint een langwerpig en/of rechthoekig bad ook aan populariteit.

Tot slot kun je natuurlijk ook kiezen voor het traditionele vrijstaande bad met klauwvoetjes aan de onderkant. Houd met de keuze van je vrijstaande bad – zowel qua vorm als qua grootte – rekening met de indeling en het oppervlak van je badkamer.


vrijstaand-bad-soorten

vrijstaand-bad-installatie

Vrijstaand bad: installatie

Ben je eruit en past een vrijstaand bad in je badkamer? Dan is het zaak om het bad goed te installeren. Hier kunnen we kort over zijn: laat dit vooraf uitzoeken door een professional.

Zeker met leidingwerk voor de watertoevoer (en in het geval van sommige vrijstaande baden: stroom voor de bubbelbadfunctie)is het verstandiger om dit niet zelf te doen.

Top