Je interieur inrichten met de trends van 2023

Onze productmanager Elise & interieuradviseur Chris lijsten de 4 belangrijkste trends op binnen de decoratiewereld voor 2023. Ontdek ze snel.

banner-blogpost-interieurtrends-2023

Trends voorspellen... Dat blijft altijd een beetje gokken. Sommige nieuwe trends binnen interieurinrichting worden heel snel opgepikt en overgenomen door het grote publiek. Andere dan weer niet. Door te kijken naar wat eind 2022 booming business was in de interieurwereld, kunnen we wel al sommige trends voorspellen voor 2023. We nemen je graag mee de gedachtegang van onze decoratie-experten Elise en Chris.

Ontdek de 4 grote decoratietrends

1. Het 'biophilic design'

"Bio-wat?" - horen we je al denken. En helemaal terecht. Het woord "biophilia", of biofi lie in het Nederlands, betekent zo goed als "houden van het leven". Het is het concept waarbij we op zoek gaan naar verbinding met de natuur en dit graag willen integreren in onze leefruimte.

Simpel gezegd; we willen de natuur binnenbrengen in onze huizen, kantoren, winkels, … om opnieuw de connectie ermee te voelen. Echt een tegenreactie op de verstedelijking.

Dit houdt in dat we dus met zijn allen op zoek gaan naar natuurlijke elementen om op te nemen in onze interieurs. Om opnieuw dat gevoel van verbinding met de natuur te creëren. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van houten elementen (decoratieve wandpanelen), planten en aardetinten. Maar ook opvallend behangpapier met botanische prints of een plantenwand (ook wel green wall genoemd).

Ontdek alle decoratie

Botanisch interieur slaapkamer

2. Het maximalisme

The bigger, the better. Gooi alle regels overboord. Binnen deze interieurstijl is er geen beperking op kleurgebruik, patronen of grote opvallende designstuks. Durf te kiezen voor een mix van kleuren (bijvoorbeeld groen en rood) of ga voor verschillende patronen (ovaal, rechthoekig, ...). Je fantasie is de baas binnen deze stijl.

 

3. Eco-friendly

Deze trend is gonna stay & slay. Milieu blijft een belangrijk punt – ook binnen onze keuze van decoratie. We gaan met zijn allen op zoek naar milieuvriendelijke en duurzame interieurproducten. We zijn ons meer bewust van het belang van duurzaamheid en proberen dit ook te integreren in onze interieurs. We kopen vaker tweedehands of vintage pronkstukken en geven deze maar al te graag een nieuw leven in onze woonkamers, keukens of bureauruimtes.
 

Maximalisme trend decoratie
Flamingo behangpapier - decoratie blog sfeerbeeld
Vintage interieur

4. Personalisatie

We hunkeren naar een interieur dat onze eigen persoonlijkheid weerspiegelt. Geen eenheidsworst uit de boekjes, maar puur jezelf weergeven. De kleuren die jij graag ziet. De materialen die jij leuk vindt. Gedaan met het binnen de lijntjes kleuren. Go be yourself!

Deze trend zien we o.a. in de wereld van grafische kunst. Mensen houden van producten met eigen fotomateriaal. Ze laten schilderijen maken van hun geliefde, familie of zelfs huisdieren. Deze kleine details maken van je huis nu eenmaal een thuis.

Bekijk alle decoratie

Meet the team

Collega's decoratie
Decoratie productmanager Elise
Sfeerbeeld beurs decoratie
Productmanager Elise op beurs

Onze productmanager Elise & interieuradviseur Chris spotten regelmatig nieuwe trends op beurzen in het binnen- en buitenland. Deze brengen ze graag mee naar onze toonzaal in Ninove. Op deze manier kun jij ook jouw woning omtoveren tot een trendy woonconcept.

Bekijk snel onze uitgebreide rubriek decoratie en keukenaccessoires of breng eens een bezoek aan onze knappe decoratieafdeling. Laat je je graag bijstaan bij je interieurinrichting? Spreek gerust onze adviseurs aan. Ze helpen je graag met het samenstellen van jouw droomwoning. Een plek waar je graag thuis komt.


Laat je inspireren door ons aanbod decoratie & meubels

Bekijk alle decoratie & meubels
Top