Dé trend voor 2023: houten decoratieve wandbekleding

The next level voor je interieur? De houten latjeswand. Vergeet verf of behang. In 2023 ga je voor houten decoratieve wandpanelen als accentmuur.

Nieuwe trend in de interieurwereld: de "latjeswand" 

Decoratieve houten wandpanelen zijn een geweldige manier om je interieur een warme en gezellige look te geven. Daarnaast maken ze van een doodgewone muur meteen een wand met een elegant en stijlvol uiterlijk. Recht uit een interieurmagazine! Deze wandpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende tinten en uitvoeringen. Hierdoor combineer je ze makkelijk met je landelijke woonkamer of moderne hal. Meer weten? Lees er alles over in deze blog.

Ontdek het aanbod decoratieve wandpanelen

Waarom kiezen voor een lattenwand?

Een houten lattenwand is een leuke en trendy manier om elke kamer op te fleuren. De 3D-wandpanelen voegen een interessant element toe aan de ruimte – karakter zou je het ook kunnen noemen. Dankzij het 3D-effect geef je de wand extra diepte en dimensie. Hierdoor wordt de kamer visueel aantrekkelijker. Naast karakter krijg je ook op slag een gezellige en warme uitstraling die de aandacht van elke bezoeker zal trekken.

De wandpanelen hebben een akoestische eigenschap. Tussen de latjes worden de geluidsgolven opgevangen en niet meer teruggekaatst in de ruimte. Dus niet alleen de kamer lijkt uit een fancy interieurmagazine te komen; ook het geluid in je kamer wordt verbeterd.

Een houten latten muur is gemakkelijk zelf te monteren. Geen sloop- of afbraakwerken nodig. Dankzij het tand- en groefsysteem verbind je de panelen in geen tijd aan elkaar. Je kunt de panelen verlijmen, vastclipsen of -nieten op een houten raamwerk. De panelen zijn de perfecte keuze voor jouw DIY-projectje! Bovendien kun je ze in verschillende ruimtes plaatsen. Ze staan mooi in de hal, slaapkamer, woonkamer, bureau, kinderkamer, etc. 

 


Pluspunten houten latjes wandbekleding

✓ Heel eenvoudig zelf te plaatsen

✓ Verschillende decors beschikbaar, van houttinten tot betonlook en effen kleuren zoals wit en zwart

✓ Geeft je interieur meteen karakter

✓ Akoestische eigenschappen, geluidsgolven worden tussen de latjes opgevangen

Kleurvast, volledig UV-resistent

✓ Geen behandeling nodig met olie of lak

✓ De effen panelen kan je ook schilderen in een kleur naar wens

✓ Duurzame panelen gemaakt van PEFC gecertifieerd hout

Met deze wandpanelen voor binnen krijg je de mogelijkheid in handen om je huis te voorzien van die luxe uitstraling zonder je blauw te betalen. Om tegemoet te komen aan iedere interieurstijl zijn er zes smaakvolle varianten. Voor elk wat wils dus.

De verschillende decors hebben elk hun charme. De natuurlijke houtlook is een klassieker. Hout brengt meteen rust en warmte in het interieur. Iets waar heel veel mensen naar op zoek zijn. Donkere tinten, zoals zwart en notelaar, zorgen voor een mysterieuze en luxe uitstraling. Ze zijn gemakkelijk te combineren met andere tinten. Zo creëer je een modern interieur waar je je in een mum van tijd helemaal thuis voelt. Betonlook is misschien de koele kikker uit de decors, maar door die ruwe toets leunt dit sterk aan bij een industrieel interieur. Met de juist elementen, maak je ook van die rauwe betonlook een warm geheel.

Ontdek alle decors

Laat je inspireren

Nog niet helemaal overtuigd van deze prachtige houten wandpanelen? Graag inspireren we je met enkele sfeerbeelden van de decoratieve muurpanelen.Decoratieve houten wandpanelen bij Zelfbouwmarkt

Vergeet saaie vlakke wanden in huis. De populaire latjeswand is dé trend voor 2023. Zelfbouwmarkt helpt je graag aan een trendy interieur en dit binnen je budget. Ontdek ons volledige aanbod decoratieve wandpanelen en bijhorende accessoires via onze website of kom eens langs in de toonzaal. Hier kan je de wandpanelen in al hun schoonheid aanschouwen, maar voel je ook meteen de hoge kwaliteit van deze binnenpanelen wanneer je ze aanraakt. 


Top