Railverlichting: 7 voordelen op een rijtje

Helemaal hot en trending! Railverlichting uitgerust met railspots of hanglampen volgens jouw persoonlijke lichtplan. Ontdek hier alle voordelen.

railverlichting-de-keuze-van-bea

Wat is railverlichting?

Zoals de naam het al prijsgeeft, is railverlichting een vorm van verlichting die je monteert op een rail. Dankzij het railsysteem kan je eenvoudig de beste verlichting creëren voor jouw woning. De railverlichting bestaat uit de rails, railspots of hanglampen en accessoires (ook wel connectoren genoemd). Je kan deze systemen gemakkelijk uitbreiden met extra spotjes of een extra rail. Je hebt slechts één stroompunt nodig om een hele ruimte te voorzien van lampen.

Deze manier van verlichten is gewild in kantoren, detailzaken en horeca.  Maar sinds kort ook ontzettend populair in de doorsnee woningen dankzij de vele voordelen.

Bekijk alle railverlichting

7 voordelen van railverlichting

1. Slechts één stroompunt nodig

Het eerste voordeel is ook het grootste voordeel van verlichting met een railsysteem. Je hebt namelijk maar één punt nodig waar je de stroom gaat halen. In heel wat ruimtes wordt er traditioneel maar 1 verlichtingspunt voorzien. Hierdoor ben je vrij beperkt bij het plaatsen van bijvoorbeeld je meubels. Dankzij een railsysteem kan je meerdere lichtbronnen aansluiten op 1 stroompunt. Je krijgt meteen heel wat meer mogelijkheden.

 

2. Overal toepasbaar

Verlichting in de vorm van een railsysteem kan je in eender welke ruimte plaatsen (behalve vochtige ruimtes zoals de badkamer). Kies de kleur die bij rest van je interieur past en vul aan met spotjes of hanglampen. Je ontwerpt als het ware je eigen lamp voor je woonkamer, keuken, slaapkamer, .... Maar ook op kantoor of in je winkelruimte is deze railverlichting de blikvanger!

 

3. Flexibel

Beslis je na een aantal jaar jouw interieur eens om te gooien? Dan pas je de verlichting ook eenvoudig mee aan. Je kan een nieuwe rail gemakkelijk aansluiten, extra spotjes toevoegen of wisselen voor een pendel in plaats van een spotje. De opties zijn eindeloos, mix naar hartenlust!

 

4. Lichtbron eenvoudig te verplaatsen

Merk je na een tijdje dat je toch nog wat extra verlichting nodig hebt in je keuken of woonkamer? Ook dit is geen enkel probleem. Op de rail klik je eenvoudig een nieuwe spot of pendel vast. Op deze manier heb je op belangrijke plaatsen (zoals bijvoorbeeld het werkblad in de keuken) steeds voldoende licht. Bovendien zijn de meeste rails uitgerust met een dimfunctie, waardoor je het desondanks de vele lichtpunten op de rail toch sfeervol kan maken.

De lichtverspreiding in een ruimte bepalen is vaak een werkje van "gissen en missen". Soms ondervind je pas na een langere periode dat de verspreiding toch niet ideaal is en dankzij railverlichting pas je dit in 1, 2, 3 aan.

 

5. Veel mogelijkheden, laat je creativiteit de vrije loop

Het leuke aan railverlichting is dat je niet enkel voor functionele verlichting van de ruimte hoeft te kiezen. In de keuken wil je graag het werkblad goed belichten, in de slaapkamer de kasten en in de woonkamer vaak de eettafel. Logisch, want hier wil je goed zien wat je doet of wat je nodig hebt.

Met railverlichting ben je niet gebonden aan enkel die zaken. Je kan wat creatiever aan de slag. Denk bijvoorbeeld aan het in de kijker zetten van een mooi schilderij aan de muur of een kunstwerk op de kast. Gewoon een extra spotje toevoegen, en klaar! Je kan de lichtstraal en de positie eenvoudig afstellen in de richting van het object dat je extra in de schijnwerper wil zetten. 


6. Snelle en eenvoudige montage

Een railsysteem is niet moeilijk om zelf te installeren. Twijfel je toch over je eigen "doe-het-zelf capaciteiten", vraag zeker raad bij een elektricien of laat het railsysteem plaatsen door een technieker. 

Voorzie de gepaste pluggen en schroeven voor het type plafond bij je thuis. Er worden standaard montage-onderdelen meegeleverd, maar dit wil niet zeggen dat deze compatibel zijn voor jouw plafond. Denk maar aan het verschil bij een houten plafond of gyproc plafond. 

Sluit de rail aan op het stroompunt en klik de adapters met de spotjes of pendels in de rail vast. Speel nog een beetje met de afstand van de spotjes en klaar is kees!

 

7. Uitrusten met slimme verlichting

Slimme verlichting is tegenwoordig erg populair. Hiermee bedien je vanop afstand en met je smartphone afzonderlijk je lampen. Hou je wel van die snufjes? Kies dan niet voor geïntegreerde ledlampen, maar voor vervangbare. Op deze manier kan je railspots voorzien van slimme lampen. Even "Hey Google, lampen uit!" en je verlichting gaat automatisch uit. Blijf maar lekker zitten in je zetel! 


De keuze van Béa (Blind Gekocht)

Ook Béa, bekend uit het tv-programma "Blind Gekocht" op Vier, is fan van onze railverlichting. De hele lijn werd dan ook naar haar vernoemd. Het railsysteem Béa is een stijlvolle aanvulling voor elk interieur. Je hebt keuze uit moderne zwarte railspotjes of luxueuze hanglampen die in elke ruimte de show stelen.

De sets werden met zorg samengesteld en zijn inzetbaar in verschillende kamers in je woning. Passend in zowel een landelijke sfeer als in een modern en strak interieur. 

Ontdek railverlichting Béa

Bestel je nieuwe railverlichting online

Weet je helemaal wat je wil en wil je geen tijd meer verliezen? Bestel dan simpelweg jouw set met railverlichting via onze webshop. De railsystemen bevatten alles wat je nodig hebt voor een vlotte installatie. De rails worden geleverd met de nodige connectoren, spots en hanglampen. Je hoeft enkel na te gaan of de bijgeleverde pluggen geschikt zijn voor jouw plafond. Elke opstelling is dimbaar en je kan onbeperkt verlichting toevoegen indien nodig. In het online aanbod railsystemen vind je voor elke smaak wel iets. 

Mocht je nog vragen hebben over je online bestelling, mag je ons zeker contacteren via e-mail, telefoon of sociale media. We helpen je graag verder.

 

Meer mogelijkheden? Kom langs in onze showroom

Vind je online niet meteen jouw ideale railsysteem? Kom gerust even langs in onze showroom en ontdek samen met één van onze verlichtingsexperts alle opties betreffende railverlichting. We helpen je graag een railontwerp ontwikkelen met railspots of pendels naar keuze.

Breng gerust een schets mee van jouw woning en eventueel het lichtplan dat je voor ogen hebt. Foto's van de verschillende ruimtes met meubels en lichtinval helpen ons ook enorm vooruit om de situatie goed in te schatten en hierop in te spelen. Je kiest de bevestiging (plafondverlichting of pendels), je kiest de kleuren (zwarte of witte rails) en je kies de armaturen (spotjes of hanglampen).

Samen komen we tot de perfecte verlichting voor jouw woning! Je ontvangt een vrijblijvende offerte mee naar huis.

Maak een afspraak met een expert

Ontdek meer verlichting

Top