Terrazzo tegels: de keuze van Eline De Munck

Terrazzo tegels zijn de laatste trend in vloeren. Ook Eline De Munck werd verliefd op onze terrazzolook terrastegels. Lees hier waarom & misschien laat terrazzo ook jouw hart sneller slaan!

Terazzolook tegels

Beginnen bij het begin, wat zijn terrazzo tegels?

Afkomstig uit het mooie Italië, de terrazzo tegels. Ook wel granito tegels genoemd. Ze worden gemaakt uit kleurrijke stukjes marmer, kwarts of graniet gemixt met gepigmenteerde cement of resine. Door deze combinatie krijg je een uiteenlopende scala aan kleuren, spikkels en patronen in de tegels. De eigenzinnige tegeltjes kunnen hierdoor ook veelzijdig ingezet worden. Ze zijn prachtig als spatwand in de keuken of badkamer, maar ook stijlvol als vloertegel in een kantoor, woonruimte of winkelruimte.

Terrazzo werd in Italië honderden jaren geleden al gebruikt om terrassen mee af te werken. Daarom ook de naam ‘terrazzo’. Sinds kort kan je de terrazzo tegels vinden ook in een keramische variant, de terrazzolook tegels.  

 

Trend alert: back to the 70s

Terug van weggeweest. Zo kan je de trend van de terrazzo tegels het best omschrijven. In de jaren 70 waren ze alomtegenwoordig en dikwijls kom je ze hierdoor wel eens tegen in oudere huizen. Sinds ze in een keramisch jasje zijn gestoken, kennen de tegels een grote opmars.

Door de pandemie voelen we een verlangen naar de tijd van toen. Vintage is hip en automatisch kiezen mensen vaker voor materialen met een retrokantje aan. Bij renovaties laten we meer en meer de originele vloeren liggen. Dit wakkerde stilletjes aan de liefde voor de terrazzolook terug op bij designers, doe-het-zelvers en architecten.

Iedereen die op zoek is naar een eigenwijze en stijlvolle vloerbekleding, komt vroeg of laat wel eens uit bij granito tegels. Ook het uitgebreide aanbod in nuances, kleuren, decors, formaten, … maakt dat je deze tegels eindeloos kan combineren met andere materialen. Bovendien zijn de keramische terrazzo tegels heel wat betaalbaarder geworden.

Pose d'un toit-terrasse - arrivée des tuiles Zelfbouwmarkt

Ook Eline De Munck koos voor de terrazzo look

Een lek in je dak. Dat is geen pretje. Alhoewel… Misschien wel een reden om het dakterras eens een update te geven. Een geluk bij een ongeluk dus. En zo startte Eline haar zoektocht. Ze zocht een tegel met een eigenheid. Geen saaie terrastegel, maar iets met kleur en een zekere frisheid. En zo kwam ze uit op een terrastegel in terrazzolook.

Terrastegel Venato is een 60 x 60 tegel met een prachtige terrazzolook. De kleurschakeringen variëren tussen zwart, wit, beige, bruin, … Neutraal, maar samen een charmant geheel. Helemaal passend bij de charmante Eline!

‘De terrastegel is vrolijk, hip, colorful en tijdloos trendy! Het geeft me ook de mogelijkheid om met een mooi kleurenpalet te spelen in de verdere inrichting, aangezien er veel kleuren verwerkt zijn in de Venato terrazzo tegel’ - Eline De Munck

Ontdek terrastegel Venato

 

Wist je dat?

... je je bestelling simpelweg door Zelfbouwmarkt kan leveren aan huis? We werken samen met verschillende transportfirma's om jouw nieuwe tegels netjes op locatie af te leveren. Een pallet tegels weegt al gauw 1 ton en is hierdoor niet zo gemakkelijk te vervoeren met een personenwagen. Vraag zeker naar meer informatie in onze toonzaal of lees hier meer over onze levermethodes

 

Hoe kan jij nu zelf zo’n terrazzo tegel combineren?

Vaak zie deze vloertegels liggen in grote kantoren of trendy restaurants. Ze komen daar heel mooi tot hun recht, omdat het over een grote oppervlakte gaat die voorzien is van de tegel. Dan vraag je je af “hoe kan ik de terrazzo look integreren in mijn eigen woning?”.

Net door de grote verscheidenheid in kleuren en patronen is een terrazzo tegel heel toegankelijk en inzetbaar in elke ruimte. Zo kan je je ze perfect plaatsen op zowel de vloer als wand. De vrolijke patronen zijn ideaal om te gebruiken als accentmuur in de badkamer, toilet, hal of keuken. Een spatmuur mag wel eens iets anders zijn dan de standaard witte metrotegels, niet? Dankzij het onderhoudsgemak van een keramische terrazzo tegel is deze heel geschikt in de keuken of badkamer.

Metaal, betonlook, zwarte accenten, gouden elementen, hout, … alles past bij de terrazzo look tegels. Je hoeft je dus zeker geen zorgen te maken over de inrichting van je interieur. De veelzijdigheid van de tegels maakt dat je je creatieve zelf helemaal mag bovenhalen. Je kan er alle kanten mee uit!

 

Terrazzo blanco


Hoe terrazzolook tegels onderhouden?

Het grote voordeel van de keramische terrazzo tegels is zonder twijfelen het onderhoudsgemak. Je reinigt je vloer of wand simpelweg met een natte dweil, wat zeepsop en water. Je hoeft geen speciale producten aan te schaffen. De tegels hebben een gladde afwerking en zijn niet poreus. Ze nemen dus geen vloeistoffen of oliën op en hierdoor kunnen vlekken zich niet vastzetten. De perfecte tegel dus voor mensen met een druk leven die niet veel tijd willen spenderen aan poetsen.

 

Terrazzo tegels kopen bij Zelfbouwmarkt

Doen de terrazzotegels jouw hart ook sneller slaan? Dan zit je bij ons ook helemaal goed om je aankopen te doen. Bij Zelfbouwmarkt hebben een mooi aanbod terrazzolook tegels. In vrolijke kleurtjes (oranje, blauw, …), maar ook de meer neutrale kleuren zijn er te vinden.

De tegels zijn ook beschikbaar in verschillende formaten en we hebben zowel wand- als vloertegels – maar ook terrastegels in terrazzo look.

In onze ruime toonzaal kan je de terrazzo look tegels komen bekijken. Stel gerust je vragen aan onze tegelexperts te plaatsen. Samen helpen we jou om de perfecte tegel uit te kiezen voor jouw bouw- of verbouwproject!

 

Ontdek ons aanbod keramische terrazzo look tegels
Top