Bad installeren: een eenvoudig stappenplan!

Bad: plaatsing & aandachtspunten

Bent u bezig met de vernieuwing van uw badkamer en hebt u al een nieuw bad gekozen? Dan hebt u de keuze: u kunt zelf het bad plaatsen of hiervoor de hulp van een vakman inroepen. Wilt u zelf een bad installeren of een hoekbad plaatsen, dan moet u met een aantal dingen rekening houden. Een goede voorbereiding is daarbij al het halve werk.

Een badkuip plaatsen begint bij Zelfbouwmarkt: bij ons vindt u alle benodigdheden om uw inbouw bad of vrijstaand bad te installeren.

Zelf een ligbad plaatsen? Dan installeert u eerst de afvoer op de plaats waar het bad zal komen. Bij het werk aan de afvoer verdienen de rubberen dichtingen de nodige aandacht: zo voorkomt u lekken achteraf. De volgende stap bij het ligbad inbouwen, is de constructie van de omkadering.

Wanneer dit klaar is, kunt u het bad plaatsen en de afvoer aansluiten en testen. Als alles past en op zijn plaats zit, werkt u de omkadering verder af. Het bad installeren rondt u af met het plaatsen van tegels aan de zijkant van de omkadering. Uiteraard dient u ook alle randen goed af te kitten om lekken te voorkomen.


bad-plaatsen-1

bad-installeren-2

Vrijstaand bad: installatie

Wilt u een vrijstaand bad plaatsen? Dan hoeft u geen omkadering te voorzien. Bij een vrijstaand bad installeren moet u wel de toevoer van water en elektriciteit voorzien in het midden van de badkamer. Een vrijstaand ligbad plaatsen gebeurt immers niet tegen één van de muren, zoals bij een inbouw bad.

Ontdek nu op deze site een ruim aanbod van ligbaden, bad douche combinatie en douches. Vergeet zeker ook niet onze showroom te ontdekken gelegen te Ninove. 

Top