Logo Zelfbouwmarkt Logo Zelfbouwmarkt

Artikelen in Trappen maatwerk

0 artikelen met   wis alle filters

Maatwerk trappen (hout): mogelijkheden & aandachtspunten

De trap is een onmisbaar onderdeel van de woning. Daarom willen we niet alleen dat hij er esthetisch goed uitziet, hij moet ook praktisch en veilig zijn. Een vlotte beloopbaarheid is cruciaal om de veiligheid te garanderen. Vraag daarom raad aan een specialist om de trap, treden en leunigen (borstwering) correct te berekenen en uit te tekenen.

Trappen kunnen dé unieke eyecatcher in huis vormen. Ze zijn dan ook beschikbaar is verschillende uitvoeringen en designs. De keuze in trapsoort wordt bepaald door beperkingen in ruimte, aspect en budget

Zelfbouwmarkt biedt enkel trappen op maat in hout aan, en dit in verschillende uitvoeringen:

  • molenaarstrap (of steektrap: rechte trap zonder draai)
  • wenteltrap (spiraalvormig)
  • zwevende trap (treden bevestigd in de muur)
  • middenboomtrap (centraal geplaatste trapboom/steun onder de treden)

Binnen deze uitvoeringen kan je kiezen voor: een open (geen materiaal tussen de treden) of gesloten trap, leunigen, borstweringen, kwartslag links/rechts,...

Materialen bepalen in hoge mate de levensduur, de veiligheid & het vereiste onderhoud. Heel wat trappen combineren beide materialen.

Of je nu een moderne, klassieke, landelijke of cottage trap wenst, met hout zit je altijd goed. Hout heeft bovendien een goede akoestisch isolerende functie, waardoor voetstappen minder hoorbaar zijn. Bij het betreden van de trappen kan het soms voorkomen dat het hout kraakt, door zijn natuurlijk karakter.
De meest courante houtsoorten zijn eiken-, beuken- en dennenhout. Deze zijn zowel verkrijgbaar in standaardmaten als in maatwerk. Bij maatwerk kan er eveneens gekozen worden voor rubberwood

Een trap is een investering voor het leven. Het is dan ook essentieel om te investeren in een degelijke constructie en kwalitatief materiaal. Om het budget binnen de perken te houden kan je kiezen voor een betaalbare houtsoort en een basisafwerking. Het grote aanbod houtsoorten, afwerkingen en mogelijkheden garandeert voor elk budget een geschikte trap!

Voor opmetingen, plaatsing en installatie van uw trap op maat kan je steeds een beroep doen op Zelfbouwmarkt.

Kom gerust eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de brede waaier aan trappen op maat aan onweerstaanbare prijzen, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment. Een vrijblijvende prijsofferte (met plaatsing) behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze graag met jou gedetailleerd overlopen en duiding verschaffen waar nodig.


Toon meer resultaten Shape

Er zijn nog 0 resultaten!

De laatste nieuwtjes in je mailbox?

De zelfbouwmarkt nieuwsbrief geeft je een duidelijk overzicht van de productaanbiedingen, evenementen, workshops, promoties, kortingen & voordeelacties. Daarbovenop schotelen we jou ook een portie doe-het-zelf-inspiratie voor! Nog niet ingeschreven? Doe het snel!