Kurkvloeren: een divers aanbod voor een warm & gezellig interieur!


Kurk: aandachtspunten & voordelen


Een kurkvloer bestaat uit natuurlijke stoffen (van een kurkboom of eikenschors) die vermengd worden met hars en andere bijproducten. Het mengsel dat men hierdoor verkrijgt, wordt in blokken geperst en verzaagd. Het eindproduct is ecologisch vloerbekledingsmateriaal, dat bovendien na gebruik ook 100% biologisch afbreekbaar is, waarmee vloeren en muren afgewerkt kunnen worden.
Van nature zijn kurkvloeren lichtbruin maar er zijn verschillende merken die uiteenlopende kleurentinten aanbieden.

Voordelen kurk:

  • warme, natuurlijke uitstraling
  • houdt de warmte ook effectief vast
  • koude voeten zijn 'verleden tijd'
  • vele mogelijkheden qua kleur, motieven, vormen & stijlen
  • lange levensduur (zeer duurzaam)
  • 100% ecologisch
  • ideale vloerisolatie (thermisch, maar vooral akoestisch)
  • dé oplossing voor astmapatiënten: kurk is statisch, het neemt dus geen stof op
  • (stof-en) vuilwerend
  • rekbaar: als een zwaar voorwerp op de kurk heeft gestaan, neemt de kurk na een tijdje opnieuw zijn oorspronkelijke vorm aan
  • beperkt qua onderhoud (enkel als de kurkvloer onderhevig is aan veel zonlicht wordt aangeraden regelmatig een laagje vernis aan te brengen!)
  • waterbestendig (dus ook je badkamer,...zijn een optie!)
  • krasbestendig
  • bepaalde kurkvloeren zijn perfect combineerbaar met vloerverwarming (info bij de adviseurs)

Je kan het aanbod kurkvloeren snel en eenvoudig ontdekken op deze website!

Of kom gerust eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen in ons aanbod kurkvloeren, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment. Een prijsofferte behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze graag met jou gedetailleerd overlopen en duiding verschaffen waar nodig.

kurk
kurk-vloer
kurk-vloer-prijs

kurk-vloer-tegel
kurk-vloeren

Kurkvloeren: soorten & installatie


Er bestaan verschillende soorten kurkvloeren: kurkparket, kurklaminaat & kurktegels. De meest voorkomende toepassingen zijn de kurktegels  en het kliklaminaat van kurk

  1. Kurktegels: iets minder dik dan kurkparket en hebben een kern van zuivere kurk. Ze dienen na plaatsing vernist te worden.
     
  2. Kurkparket en kurklaminaat: geplaatst als laminaat en wordt ook wel eens klikkurk genaamd. Deze soorten bestaan uit verschillende lagen, waarvan de toplaag meestal slijtvast is en extra bescherming biedt. Onder die toplaag bevinden zich de kurkdesignlaag, de elastische en isolerende kurklaag en de drager van het paneel. Onder deze drager heb je nog de egalisatielaag die de grootste oneffenheden wegwerkt en eventueel een extra isolerende waarde heeft.
     

Installatie van kurk: eenvoudig & snel!

Vereiste om kurktegels te plaatsen is dat de ondergrond volledig egaal is, dit is niet nodig bij kurklaminaat, omdat ze zwevend gelegd worden.

Zorg dat je een dampscherm voorziet voor het plaatsen van de kurk, en hou er rekening mee dat kurk ook kan uitzetten of krimpen
 

Via een makkelijk kliksysteem plaats je de kurkvloer in geen tijd! Sommige kurkvloeren dienen gelijmd te worden op de ondergrond.

Na de installatie kan je de kurkvloer voorzien van een laag vernis, zeker als deze in druk gebruikte ruimtes, zoals in de keuken, wordt geplaatst. Dit is echter wel afhankelijk van het type kurk dat je kiest.

Kom het aanbod kurkvloeren vrijblijvend ontdekken in onze ruime showroom en vraag meer informatie aan onze adviseurs ter plaatse!

Top