Zwart sanitair: trendy, elegant én praktisch design in je badkamer!

Zwart sanitair: dé trend

Sinds eeuwen is wit de kleur die in badkamers overheerst. Het is een neutrale kleur die synoniem staat voor hygiëne en reinheid. Wil jij die eeuwenoude traditie doorbreken? Of vind je een witte badkamer gewoon saai? Dan is zwart de beste optie om je statement kracht bij te zetten.

Matzwart sanitair is een relatief nieuwe trend in de wereld van sanitair. Een trend die zeker niet snel voorbij zal gaan, want in korte tijd heeft het enorm aan populariteit gewonnen.
Het past dan ook bij eender welke badkamer, van de landelijke stijl tot moderne interieurs. Met zwart sanitair kan je werkelijk alle kanten op.

Het combineert makkelijk met andere kleuren en materialen. Zwart is tijdloos en zal niet snel vervelen, het kan bovendien in veel stijlen worden toegepast, zowel in de badkamer, het toilet als in de keuken.


douche-zwart
toilet-zwart

kraan-zwart

badkraan-zwart

Zwart sanitair: voordelen

1. Matzwart sanitair zorgt voor contrast

Wanneer zwart sanitair wordt gecombineerd met andere lichte accessoires voor de badkamer, zoals een matzwarte wastafelkraan op een witte wastafel, dan zorgt dit voor een indrukwekkend contrast. Deze combinatie licht op, trekt de aandacht en zorgt daarnaast voor een rustpunt in een wat drukkere ruimte wat de badkamer of de keuken in sé toch is.

De Gotische interieurstijl leert ons dat donkere kleuren in het interieur een luxueuze en mystieke sfeer creëren. Juist dat gegeven maakt dat zwart sanitair je badkamer een aparte look met een chique uitstraling geeft. Zwart accentueert bovendien de puurheid en de esthetiek van het sanitair in je badkamer.

Je doorbreekt de traditie van jarenlang wit sanitair, maar dat wil niet zeggen dat je badkamer haar tijdloze karakter verliest. Integendeel, zwart is een neutrale kleur die even tijdloos is als wit.

Daarnaast is zwart sanitair vernieuwend. Hierdoor krijgt je badkamer alsnog een moderne uitstraling. Ben je bang dat zwart je ruimte zal verkleinen? Dat hoeft niet, want ook met donkere kleuren kan je ook ruimte creëren. Hoe je dat doet? Door bijvoorbeeld te spelen met contrasten of kleuraccenten.

2. Steeds grotere keuze

De collectie zwart sanitair in een matte afwerking wordt steeds groter door de toenemende populariteit van dit sanitair. Hierdoor heb je steeds meer keuze.
Voorheen waren er uitsluitend enkele kranen in matzwart, maar tegenwoordig kan je ook al kiezen uit bijvoorbeeld een vrijstaande badkraan in een matzwarte afwerking, een matzwart toilet of een matzwarte douche (douchezuil).

3. Matzwart sanitair is exclusief

Matzwart sanitair kom je niet in iedere sanitaire ruimte tegen. De meeste badkamers, keukens en toiletruimten zijn voorzien van zilverkleurige kranen. Dit zorgt ervoor dat matzwart sanitair direct zorgt voor een exclusieve uitstraling. Het is modern, opvallend en tijdloos luxueus

4. Matzwart combineert makkelijk

Sanitair is er in diverse kleuren, maar niet alle kleuren maken een goede indruk in de ruimte. Zo zorgen bronskleurige kranen bijvoorbeeld niet in iedere keuken voor een mooie look. Matzwart is wel heel makkelijk met alle kleuren te combineren. Een matzwarte keukenkraan kan eigenlijk nooit een verkeerde keuze zijn. 

Met zwart kan je dus letterlijk alle kanten op, het combineert makkelijk met andere kleuren en materialen. Zwart is tijdloos en zal niet snel vervelen, het kan bovendien in veel stijlen worden toegepast. Zowel in de badkamer, het toilet als in de keuken.

5. Indrukwekkend bij daglicht

Zwart absorbeert licht. Dit kan een nadeel zijn wanneer er weinig licht in de ruimte is, maar het is een voordeel wanneer er veel daglicht aanwezig is in de ruimte. Wanneer matzwart sanitair wordt geplaatst in een ruimte met veel daglicht, dan heeft het sanitair een extra indrukwekkende uitstraling.

Twijfel dus niet langer en bestel snel jouw zwart sanitair online of kom eens langs in onze grote showroom te Ninove (BE) en ontdek er alle mogelijkheden!

Top