Toilet installeren: een duidelijk stappenplan!

Wc plaatsen: aandachtspunten

Wilt u zelf een wc plaatsen? Hoe u te werk gaat, hangt vooral af van het type wc. Zo vraagt een hangtoilet meer werk omdat de meeste elementen van het toilet moeten ingebouwd en weggewerkt worden. Een staand toilet plaatsen kan eenvoudig door de afvoer van het toilet aan te sluiten op de bestaande afvoerpijp.

Vervolgens controleert u of de toiletpot goed waterpas staat en schroeft u deze vast. Afhankelijk van het model zit de spoelbak aan de toiletpot vast of moet u deze apart aan de muur bevestigen en met de toiletpot verbinden. Gebruik voor alle aansluitingen steeds de juiste buizen en controleer dat alles waterdicht gemonteerd is. De wc installeren rondt u af met het aansluiten van de watertoevoer op de spoelbak. Daarna hoeft u alleen nog de wc-bril vast te schroeven en het plaatsen van de wc is rond.

wc-installeren

wc-installeren-1

Hoe een toilet plaatsen?

Hebt u voor een hangtoilet gekozen en wilt u deze wc installeren? De meeste hangtoiletten beschikken over een zelfdragend systeem voor het spoelreservoir en de toiletpot. Dit betekent dat het spoelreservoir achter het wandpaneel op een speciaal voorziene constructie rust en niet moet ingemetseld worden.

De wand waartegen dit frame gemonteerd wordt, moet voldoende stevig zijn om het gewicht te kunnen dragen. Wilt u een hangede wc pot plaatsen, dan start u met het systeem voor het spoelreservoir en plaatst u daarvoor een wandpaneel. In dit wandpaneel wordt het spoelpaneel gemonteerd. De aansluitingen voor afvoer en watertoevoer gebeuren gelijkaardig zoals bij een staand toiler. Wel is de constructie complexer omwille van het wandpaneel. Een hangend toilet plaatsen vraagt daarom meer tijd en werk.

Vindt u een wc plaatsen toch niet zo eenvoudig? Bij Zelfbouwmarkt kunt u niet alleen terecht voor alle benodigdheden voor het toilet plaatsen maar ook voor professioneel advies.
Contacteer ons voor meer informatie.

Top