Voordeuren: ruime keuze aan de beste prijzen op de markt

De voordeur is het uithangbord van je woning, waarlangs je gasten passeren. Het bepaalt hun eerste indruk en is daardoor de moeite waard er goed over na te denken. Een voordeur moet passen binnen de algemene woningstijl en geeft je woning extra cachet en uitstraling. Er zijn veel materialen die kunnen dienen als voordeur. Binnen het assortiment standaardmaten heeft Zelfbouwmarkt PVC (kunststof), aluminium en hout als uitvoering. Ook je voordeur op maat laten maken is mogelijk.

Bekijk het aanbod voordeuren

Welke voordeur kies je?

Pvc voordeur of aluminium voordeur?

Één van de meest gekozen types voordeuren zijn PVC-voordeuren of voordeuren uit kunststof. Dit door het duurzaam, onderhouds- en budgetvriendelijk karakter. Naast het uitgebreide kleurenpalet is deze uitvoering in veel stijlen mogelijk.

De strakke lijnen kenmerkend voor aluminium deuren komen het best tot uiting in woningen met een moderne uitstraling. Aluminium is een stevig materiaal, waardoor u gespaard blijft van roest, barsten of uitzetting bij warmte of koude.  

Zowel PVC als aluminium voordeuren hebben een hoog isolerend vermogen, waardoor ’s winters de warmte binnen gehouden wordt en op warme zomerdagen het huis koel is.

Naast een goede isolatie, zijn beide types 100% recycleerbaar, waardoor het een milieuvriendelijke keuze vormt. Schoonmaken doe je simpelweg met behulp een vochtige doek.

In tegenstelling tot houten deuren kunnen PVC en aluminium voordeuren nooit verkleuren. De kleur van jouw deur blijft steeds behouden.

 

Bekijk alle pvc buitendeuren Bekijk alle aluminium buitendeuren
Voordeur-zelfbouwmarkt-dame-aan-voordeur

Houten voordeur: voor- & nadelen

Houten voordeuren hebben een tijdloze charme en kunnen de uitstraling van je woning naar een hoger niveau tillen. Ze zijn duurzaam en kunnen jarenlang meegaan als ze goed worden onderhouden. Houten deuren bieden ook een goede isolatie.

Alleen hebben houten deuren ook enkele nadelen. Ze kunnen gevoelig zijn voor vocht. Hierdoor kunnen de deuren een beetje uitzetten of krimpen. Dit kan leiden tot klemmende deuren en kan ook invloed hebben op de isolatie van de deur. Houten deuren kunnen ook duurder zijn dan andere materialen, vooral als ze van hogere kwaliteit zijn. Het onderhoud van een houten deur kan ook tijdrovend en kostbaar zijn als het niet goed wordt gedaan.

Kortom, houten voordeuren hebben zowel voor- als nadelen, dus het is belangrijk om nauwkeurig af te wegen of het de juiste keuze is voor jouw woning.

Bekijk het aanbod houten buitendeuren

Voordeur op maat of in een standaardmaat?

Moderne voordeur in aluminium

Naast de standaardmaten aangeboden door Zelfbouwmarkt, kan je ook bij ons terecht voor een voordeur op maat. Binnen maatwerk zijn uitvoeringen in kunststof (pvc), hout of aluminium mogelijk.

PVC-voordeuren met glas zijn de ideale keuze voor wie veel lichtinval in de woning wenst. Wel moet er bij de keuze om glaswerk te verwerken in de voordeur gedacht worden dat er aan privacy zal moeten ingeboet worden. Een oplossing hiervoor kan zijn te kiezen voor mat glas. Naast mat glas zijn tal van andere designs mogelijk, net als een uitvoering met AluClip.

Binnen PVC-voordeuren op maat kan er ook gekozen worden voor een PVC-voordeur met sierpaneel. Dit paneel geeft meer karakter aan de woning. 

Ook voor voordeuren in aluminium in maatwerk kan je bij ons terecht. Met onze online prijscalculator bereken je gemakkelijk de prijs voor jouw gewenste afmetingen. Kies daarnaast ook nog de kleur, draairichting en de uitvoering (met glas of zonder glas).

Ontdek onze maatwerk voordeuren

Advies op maat

Vind je niet de juiste afmetingen voor je nieuwe voordeur bij de standaardmaten? Of heb je graag wat meer informatie over onze voordeuren op maat? Kom dan gerust eens langs in onze toonzaal. Onze adviseurs van de afdeling deuren helpen je graag verder. 

Maak een afspraak
Top