Hexagon tegels: trendy tegels aan de scherpste prijzen!

Hexagon tegel: wat is het?

Hexagon tegels, ook wel honingraattegels genoemd, zijn zeshoekige tegels (6 gelijke zijden) voor de vloer en de wand.
Deze tegels met aparte vormgeving zorgen voor een speels en levendig effect. De hexagon tegel wordt vaak gecombineerd met houten wandpanelen of een verfmuur, zo creëert men een gezellig, decoratief contrast.

Je kan opteren om de hele vloer met deze zeshoekige tegeltjes te betegelen of enkel de wand als opvallend accent. Het assortiment bestaat uit diverse kleuren hexagon tegels die geschikt zijn voor eender welke kamer, maar vooral voor de keuken, de badkamer en het toilet.

Strak en geometrisch geplaatst passen ze heel goed in een Scandinavisch of modern interieur. Combineer een effen zeshoek tegel met een gekleurde voeg en je hebt een unieke opvallende wand. Goud, zilver of zwarte voeg met een witte hexagon tegel, de perfecte combinatie, toch?


Hexagon tegels: trendy tegels

Hexagon tegels kunnen prachtig verwerkt worden op de vloer. Vaak worden deze tegels gebruikt in afgebakende (kleinere) ruimtes.

Je kunt deze tegels ook gebruiken als vloertegels in de woonkamer maar dit kan erg druk ogen. Het kan een mooi geheel vormen als je rekening houdt met de meubels en kleuren in de woonkamer.

Maar hexagon vloertegels zie je vaker in bijvoorbeeld de badkamer, keuken of toilet. Gebruik hexagon vloertegels bijvoorbeeld op de vloer in de badkamer in combinatie met een effen wandtegel.

Vaak wil men tegenwoordig ergens in het interieur een uitgesproken kleur, apart meubel, leuke eyecatcher of trendy interieurbepaler.
Vaak zie je daarom Portugese tegels of metro tegels terugkomen in het interieur. Hexagon vloertegels zijn een leuke en hippe tegenhanger hiervan!

Wanneer je all-the-way wilt gaan met hexagon tegels kan dat door hexagon vloertegels te combineren met hexagon wandtegels. Let hierbij wel op dat het geheel niet te druk oogt. 

Het is belangrijk om goed na te denken over de impact van een drukke vloer en wand. Een mogelijkheid is om maar een gedeelte van de wand te betegelen met hexagon tegels. Hiermee breng je een mooi accent aan in bijvoorbeeld je badkamer of keuken.

In de keuken zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor mooie lichte hexagon vloertegels die je doortrekt in de achterwand van de keuken. 
De overige muren kun je alleen voorzien van een likje verf. Zo dragen de tegels bij aan een unieke, decoratieve uitstraling van je keuken.

Hexagon vloertegels van keramiek

Zeshoekige vloertegels zijn meestal vervaardigd uit keramiek.
Dit betekent dat deze tegels in een fabriek worden gebakken en worden voorzien van een print.

Keramiek heeft enkele voordelen: het is erg hard en heeft een hoge dichtheid. Hierdoor zijn keramische tegels bestand tegen krassen en trekt er geen vocht in de tegels zoals water of vet.

Keramische vloertegels zijn bovendien kleurvast. Deze factoren zorgen ervoor dat keramische hexagon vloertegels er na jarenlang gebruik nog altijd als nieuw uitzien.

Wil je jouw hexagon vloer schoonmaken? Dit kan je eenvoudig doen door het grove vuil te verwijderen met een stofzuiger of bezem en hierna te dweilen met warm water en schoonmaakmiddel.

Een beperkt assortiment hexagon tegels is terug te vinden op onze webshop!

Kom zeker ook eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen van hexagon tegels, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.

Top