Logo Zelfbouwmarkt Logo Zelfbouwmarkt

Winkelmand

Je hebt nog geen artikelen in je winkelmand.

Voeg nieuwe producten toe

Privacy

Dit is de website van Zelfbouwmarkt BVBA

Ons postadres is:
Ring-West 11, 9400 Ninove

Ons ondernemingsnummer of BTW nummer is BE 0632.928.859

Ons bedrijf is gevestigd op dit adres:
Ring-West 11, 9400 Ninove

Uw persoonsgegevens, onze verantwoordelijkheid

Op deze website verzamelen we persoonsgegevens. Persoonlijke gegevens worden door het bedrijf dan ook zorgvuldig verwerkt, opgeslagen en beveiligd in een database.

Bij onze verwerking houden wij ons aan de eisen die de privacywet stelt. Dat betekent onder andere dat wij:

  • duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring en onze cookieverklaring (disclaimer)
  • onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden
  • jou eerst vragen om toestemming om jouw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin jouw toestemming is vereist
  • passende beveiligingsmaatregelen nemen om je persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken
  • jouw recht respecteren om jouw persoonsgegevens op je aanvraag onder andere ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

Bij een bezoek aan onze site bewaren we:

  • uw domeinnaam (ip adres) als u een bezoek brengt aan onze webpagina's
  • uw e-mailadres als u boodschappen/vragen plaatst op deze website
  • uw e-mailadres als u dit aan ons communiceert
  • uw e-mailadres als u deelneemt aan discussieforums
  • alle informatie met betrekking tot de pagina's van andere sites die u geraadpleegd hebt om naar onze site te gaan
  • alle informatie met betrekking tot de pagina's die u op onze site geraadpleegd hebt
  • alle informatie die u vrijwillig verstrekt hebt (bijvoorbeeld onderzoeksinformatie en/of site-en accountregistratie)

Deze informatie wordt gebruikt

  • om de inhoud van onze website algemeen te verbeteren
  • voor direct marketing doeleinden: verzenden van gepersonaliseerde newsletters op basis van onder andere jouw interesses en je aankoopgeschiedenis
  • voor een gepersonaliseerd productaanbod en content te kunnen aanbieden op de website onder andere op basis van jouw interesses en je aankoopgeschiedenis
  • voor het verwerken van mogelijke deelname aan prijsvragen, workshops, acties en andere aangelegenheden
  • voorhet beantwoorden van vragen die gesteld zijn via bijvoorbeeld de website;het verbeteren van onze dienstverlening, zowel online als offline.
  • voor het aanschaffen van artikelen via de website en het gebruik maken van de functionaliteiten op de website
  • voor het afhandelen van je bestelling en het informeren over het verloop daarvan

Bewaartermijnen

Bovenstaande gegevens worden bewaard zolang het nodig is om onze dienst aan je te leveren.
Heb je iets gekocht zonder online account dan bedraagt de maximale bewaartermijn, om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, drie jaar na de laatste aankoop. Dit is bovendien ook nog eens afhankelijk van het product dat je hebt gekocht en de daarbij horende garantietermijn. Soms zal deze maximale bewaartermijn overschreden worden, maar alleen als wij daar door wetgever toe verplicht worden.

Veiligheid

Als wij uw gegevens ontvangen of overdragen op onze website, gebruiken wij altijd de coderingstechnologieën die erkend worden als gangbare standaarden binnen de IT-sector. Wij hebben de nodige veiligheidsmaatregelen (firewalls) ingevoerd om het verlies, het onrechtmatig gebruik of de wijziging te voorkomen van informatie die wij ontvangen op onze site. Als wij bepaalde kritieke informatie ontvangen of overdragen, zoals bijvoorbeeld financiële informatie, gebruiken wij een ultrabeveiligde server. Wij nemen daarbovenop passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot jouw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat slechst één persoon toegang heeft tot je gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat onze veiligheidsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden. 
De surfer kan eender welk ogenblik zijn persoonlijke gegevens wijzigen of verwijderen!

Cookies

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies. Lees hier meer over in de disclaimer!

Hoe ons contacteren in verband met ons privacy beleid?

• Wenst u te reageren op ons privacy beleid, dan kan u ons contacteren:
via e-mail: info@zelfbouwmarkt.be
via telefoon: +32 (0)54 33 08 11
per post: Ring-West 11, 9400 Ninove

• Als u ons uw postadres via het web meedeelt kan u periodieke mailings ontvangen van ons, met informatie over producten en diensten en opkomende evenementen. Als u dergelijke mailings niet (meer) wenst te ontvangen, gelieve ons te contacteren op het hierboven vermelde adres. kan u mailings ontvangen van andere bedrijven/organisaties waarmee wij contractueel verbonden zijn. Deze bedrijven/organisaties kunnen deel uitmaken van de volgende sectoren: - commerciële partners

Als u geen mailings van deze bedrijven/organisaties (meer) wenst te ontvangen, gelieve ons te contacteren op het hierboven vermelde adres.

NB: In dit laatste geval mag u niet vergeten ons uw exacte naam en uw adres (correct gespeld) mee te delen. Wij verbinden er ons toe uw gegevens te schrappen uit de lijst die wij gemeenschappelijk gebruiken met andere bedrijven/organisaties.

• Als u ons uw telefoonnummer via het web meedeelt kan u telefonisch gecontacteerd worden door ons bedrijf met betrekking tot informatie over onze producten en onze diensten of over opkomende evenementen. Indien u dergelijke telefonische oproepen niet (meer) wenst te ontvangen, gelieve ons te contacteren op het hierboven vermelde adres. kan u telefonisch gecontacteerd worden door andere bedrijven/organisaties waarmee wij contractueel verbonden zijn. Deze bedrijven/organisaties kunnen deel uitmaken van de volgende sectoren: - commerciële partners

Indien u dergelijke telefonische oproepen niet (meer) wenst te ontvangen, gelieve ons te contacteren op het hierboven vermelde adres.

NB: In dit laatste geval mag u niet vergeten ons uw exacte naam en uw adres (correct gespeld) mee te delen. Wij verbinden er ons toe uw gegevens te schrappen uit de lijst die wij gemeenschappelijk gebruiken met andere bedrijven/organisaties.

• Als u ons uw GSM-nummer via het web meedeelt kan u via tekstberichten (SMS/MMS/ed) gecontacteerd worden door ons bedrijf met betrekking tot informatie over onze producten en onze diensten of over opkomende evenementen (voor direct marketing doeleinden) indien u hiervoor uw expliciete toestemming hebt gegeven of indien u al klant bij ons bent en u uw nummer meegedeeld heeft. Indien u dergelijke berichten niet meer wenst te ontvangen, gelieve ons dan te contacteren op het hierboven vermelde adres. kan u tekstberichten (SMS/MMS/ed) voor direct marketing doeleinden ontvangen van andere bedrijven/organisaties waarmee wij contractueel verbonden zijn indien u hiervoor uw expliciete toestemming hebt gegeven. Deze bedrijven/organisaties kunnen deel uitmaken van de volgende sectoren: - commerciële partners

Indien u niet meer wenst dat uw GSM-nummer nog doorgegeven wordt aan andere bedrijven/organisaties voor het ontvangen van dergelijke tekstberichten, gelieve ons dan te contacteren op het hierboven vermelde adres.

NB: In dit laatste geval mag u niet vergeten ons uw exacte naam en uw adres (correct gespeld) mee te delen. Wij verbinden er ons toe uw gegevens te schrappen uit de lijst die wij gemeenschappelijk gebruiken met andere bedrijven/organisaties.

• Als u ons uw e-mailadres via het web meedeelt kan u via e-mail gecontacteerd worden door ons bedrijf met betrekking tot informatie over onze producten en onze diensten of over opkomende evenementen (voor direct marketing doeleinden) indien u hiervoor uw expliciete toestemming hebt gegeven of indien u al klant bij ons bent en u uw e-mail adres meegedeeld heeft. Indien u dergelijke e-mails niet meer wenst te ontvangen, gelieve ons dan te contacteren op het hierboven vermelde adres. kan u e-mails voor direct marketing doeleinden ontvangen van andere bedrijven/organisaties waarmee wij contractueel verbonden zijn indien u hiervoor uw expliciete toestemming hebt gegeven. Deze bedrijven/organisaties kunnen deel uitmaken van de volgende sectoren: - commerciële partners

Indien u niet meer wenst dat uw GSM-nummer nog doorgegeven wordt aan andere bedrijven/organisaties voor het ontvangen van dergelijke tekstberichten, gelieve ons dan te contacteren op het hierboven vermelde adres.

NB: In dit laatste geval mag u niet vergeten ons uw exacte naam en uw adres (correct gespeld) mee te delen. Wij verbinden er ons toe uw gegevens te schrappen uit de lijst die wij gemeenschappelijk gebruiken met andere bedrijven/organisaties.

• Als u van geen enkel bedrijf nog mailings of telefonische oproepen wenst te ontvangen, contacteer dan de Robinson-lijst van het Belgisch Direct Marketing Verbond (online: www.robinsonlist.be, gratis telefoonnummer: 0800-91 886 of per post: BDMV, Robinson list, Buro&Design Center, Heizel Esplanade B46, 1020 Brussel)

• Ons bedrijf kan de consumenteninformatie gebruiken voor nieuwe doeleinden die nog niet voorzien zijn in ons "privacy-beleid". In dat geval, zullen wij u contacteren alvorens uw gegevens te gebruiken voor deze nieuwe doeleinden, om u op de hoogte te stellen van de wijzigingen aan ons reglement voor de bescherming van persoonlijke gegevens en om u de kans te bieden uw deelname te weigeren.

• Op aanvraag verlenen wij aan de bezoekers van onze site toegang tot alle informatie die wij van hen bijhouden. Als u toegang wenst tot deze informatie, gelieve ons te contacteren op het hierboven vermelde adres.

• Op aanvraag bieden wij de bezoekers de mogelijkheid om eventuele onjuiste gegevens die wij van hen bijhouden, te corrigeren. Als u uw persoonlijke gegevens wenst te verbeteren, gelieve ons te contacteren op het hierboven vermelde adres.

• Als u vindt dat onze site niet in overeenstemming is met ons privacy-beleid, neem dan contact op met: - ons bedrijf zelf, op het hierboven vermelde adres

Inzage en wijzigen van jouw gegevens

Indien je aan ons persoonsgegevens hebt verstrekt, kun je ons een verzoek toesturen om deze gegevens in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Dit verzoek kun je indienen via onze contactpagina.

Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terug vinden in de instellingen van je browser. Indien de gegevens niet kloppen, kun je ons verzoeken om de gegevens te wijzigen of te laten verwijderen. In een latere oplevering van deze website zal je uw persoonsgegevens zelf onmiddellijk kunnen wijzigen en/of verwijderen.

Rechtsgronden van de verwerking

De verwerking van persoonsgegevens is gebaseerd op de wet van 8 december 1992 voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (Vo 2016/679).
Ook werd de GDPR-wetgeving van 25/05/2018 geïmplementeerd waardoor je ten allen tijde inzage krijgt in uw gegevensverwerking en je deze ook steeds kan wijzigen waar nodig.

Doeleinden van de verwerking

Zelfbouwmarkt verzamelt en verwerkt de persoonsgegevens van de klanten voor klant- en orderbeheer (zoals bijvoorbeeld voor de administratie van het cliënteel, voor het beheer van bestellingen, voor het opvolgen van leveringen, voor de facturatie, voor het opvolgen van de solvabiliteit en voor profilering en het verzenden van marketing en gepersonaliseerde reclame).

Toestemming

Voor zover de klant hiermee uitdrukkelijk toestemt, kan Zelfbouwmarkt hem/haar commerciële communicatie (o.a. via elektronische post) zenden.

De klant kan zijn toestemming op elk moment intrekken, door bijvoorbeeld zelf de instellingen van zijn klantenaccount te wijzigen en/of door gratis een e-mail te verzenden naar:

  • webshop@zelfbouwmarkt.be
  • info@zelfbouwmarkt.be

Wij passen dan onmiddellijk uw gegevens aan zoals gevraagd!

Uw gegevens worden goed beschermd.

Recht op toegang, verbetering, verwijdering, beperking en overdraagbaarheid van persoonsgegevens

De klant heeft te allen tijde recht op toegang tot zijn persoonsgegevens en kan ze (laten) verbeteren indien ze onjuist of onvolledig zijn, ze laten verwijderen en de verwerking ervan laten beperken.

De klant heeft het recht zich kosteloos te verzetten tegen elke verwerking van zijn persoonsgegevens voor prospectie doeleinden.

Bovendien, heeft de klant het recht om een kopie (in een gestructureerde, gangbare en leesbare vorm) van zijn persoonsgegevens te bekomen en de persoonsgegevens te laten doorsturen naar een andere vennootschap (recht op overdraagbaarheid van persoonsgegevens).

Teneinde bovenvermelde rechten uit te oefenen, wordt de klant gevraagd om:

‐ zelf de instellingen van zijn klantenaccount aan te passen; en/of

‐ gratis een e-mail te verzenden naar het volgende e-mailadres: webshop@zelfbouwmarkt.be of info@zelfbouwmarkt.be

‐ zich te wenden tot de infobalie in de toonzaal.

Bewaartermijn gegevens

De persoonsgegevens verwerkt voor Klantenbeheer zullen worden bewaard gedurende de termijn die noodzakelijk is om aan de wettelijke vereisten te voldoen (onder andere op het gebied van boekhouding).

De persoonsgegevens verwerkt voor prospectiedoeleinden  worden limitatief bewaard gedurende een termijn van 3 jaar.

Persoonsgegevens verzameld en verwerkt door de dienstverlener van een betalingsdienst

Zelfbouwmarkt is niet verantwoordelijk voor de verwerking van de persoonsgegevens van de klant in het kader van de betalingsoperatie.

Deze persoonsgegevens worden enkel verwerkt door de dienstverlener van de betalingsdienst, die gehouden is de wettelijke bepalingen aangaande de verwerking van persoonsgegevens in het kader van zijn opdracht, te respecteren. Voor elk verzoek of  vraag, kunnen de klanten zich rechtstreeks wenden tot de klantenservice van deze dienstverlener van betalingsdiensten.

Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Op grond van de privacywet heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer tegen deze verwerkingen van persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring en onze cookieverklaring (zie disclaimer). Wijzigingen zullen op deze website worden gepubliceerd. Het verdient aanbeveling om deze verklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.