Oprit tegels: ruim aanbod aan scherpe prijzen!

Je hebt je droomhuis gebouwd, maar je hebt nog geen oprit? Werken aan de oprit worden vaak pas als laatste uitgevoerd bij een verbouw- of nieuwbouwproject. Toch is een oprit het eerste wat je ziet, wanneer je het huis aanschouwt. Het bepaalt dus mede het aanzien en de esthetiek van je woning.

Ontdek het aanbod oprit tegels

Oprit tegels: karakteristieken

Tegels voor de oprit dienen te voldoen aan hogere eisen dan terrastegels: de afmetingen, de dikte, het materiaal, de manier van leggen en ook de vorm van de tegel. Ook de ondergrond en de kantafwerking vereisen extra aandacht. 

Tegels voor je oprit moeten mooi ogen, maar ook praktisch zijn. In de winter wanneer het sneeuwt of ijzelt, glij je liever niet meteen uit.

Kies daarom een oprit tegel die niet te glad is en tegen verschillende weersomstandigheden bestand is. De tegel moet vorst- en krasbestendig zijn en beschikt ook het liefst een antisliplaag.

Een oprittegel moet ook het gewicht van de auto kunnen dragen, niet alle tegels zijn geschikt om grote gewichten te dragen.
 

1. Natuursteen

Natuursteen is dé klassieker voor terras en oprit want het is een  zeer weersbestendig bouwmateriaal, het is bovendien solide en extreem duurzaam. Het voelt natuurlijk aan en past mooi bij de stijl van een klassiek of landelijk huis.

Klinkers van getrommelde blauwe steen passen bijvoorbeeld perfect bij een moderne kubuswoning. Dezelfde tegels die je voor je terras of zwembadrand wil gebruiken, zoals stijlvolle basalttegels, kunnen ook perfect dienen voor een oprit.

Ontdek het aanbod natuursteen tegels


2. Keramische buitentegels

Ook keramische tegels zijn heel geschikt voor een oprit. Keramische buitentegels zijn dikker dan de vloertegels binnenshuis en hebben geen enkel probleem met het gewicht van een zware wagen.

Het voordeel van keramiek is dat er een zeer ruim assortiment beschikbaar is. 

Keramische tegels zijn kleurbestendig en goed bestand tegen allerlei vlekken, ze zijn niet poreus. Ze stoten dus het vuil af en laten zich gemakkelijk reinigen met water en een gewoon schoonmaakmiddel.

Voor een oprit is onderhoudsgemak géén overbodige luxe. Je hoeft geen algen of schimmels te verwijderen van deze buitentegels. Van krassen en slijtagesporen heb je eveneens geen last. En breekt er toch een tegel, dan vervang je die zonder slag of stoot. 

Ontdek het aanbod keramische tegelsOprit tegels & terrastegels: de ideale combinatie!

Vaak hebben terrastegels dezelfde kenmerken als tegels voor je oprit.
Je kan daarom een mooie samenhang brengen in je tegelwerk. Door dezelfde tegels te gebruiken voor de oprit en je terras, zorg je voor één groot en mooi geheel. 

Je kan het aanbod tegels voor opritten (en terrassen) snel en eenvoudig ontdekken op onze webshop!

Of kom gerust eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.
Een prijsofferte op maat behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze met plezier gedetailleerd met jou overlopen en duiding verschaffen waar nodig.

 

Ontdek het aanbod terrastegels
Top