Mozaïek tegels: zowel voor de vloer als voor de wand!


Ben je op zoek naar mozaïek tegels? Dan ben je bij Zelfbouwmarkt op de juiste plaats. Ontdek meer dan 50 verschillende soorten in de toonzaal.

Mozaïek tegel: tijdloos & karaktervol

De laatste jaren is de populariteit van mozaïek tegels enorm gestegen. Zeker in badkamers en keukens is het gebruik ervan toegenomen. Het tijdloze karakter heeft hier veel mee te maken. Of je nu een modern of klassiek interieur hebt, mozaïek geeft een unieke, zuiderse uitstraling aan je woning.

Enkele voordelen van mozaïek tegels zijn:

- beperkte dikte van 4mm: makkelijk op ondergronden te leggen zonder aanpassing van drempels & deuren
- plooibare, flexibele mozaïekmatjes: makkelijker om te tegelen op ronde/ovale vormen
- levendig karakter: meerdere kleuren per tegel zijn mogelijk
- kleine steentjes zorgen voor meer voegen (én...meer onderhoud): dit verhoogt het anti-slipeffect
- ruime keuze uit tal van kleuren, effecten en patronen. Je kan dus zelf gaan combineren en hierdoor wordt mozaïekwerk altijd persoonlijk en uniek.carreaux-de mosaïque-3

Glasmozaïek of keramische mozaïek

Er bestaan twee soorten mozaiëk: glasmozaïek en keramische mozaïek. Het verschil ligt hem in de grondstoffen die gebruikt worden om de stenen te maken.

Glasmozaïek is de populairste van de twee. Er wordt kwartzand en een kleurpigment gebruikt, deze worden samen verhit. Door deze verhitting ontstaat ondoorzichtige glasmozaïek. Glasmozaiek tegels zijn ideaal in ruimten waar vocht voorkomt (zoals de badkamer en keuken). Glasmozaïek is te verkrijgen in vele kleuren en met vele effecten, bijvoorbeeld parelmoer, koper of goud. Glasmozaïek is onverslijtbaar en makkelijk te onderhouden!

De grondstof die gebruikt wordt voor keramische mozaïek is porseleinaarde. Deze korrels worden geperst. De kleur wordt gecreëerd met een glazuurlaag. Onder keramische mozaïek bestaat ook kiezelmozaïek, steenmozaïek,…

Er is slechts een beperkt aantal kleuren beschikbaar, met allemaal een identieke uitstraling. Effecten, zoals bij glasmozaïek, zijn dan ook niet mogelijk bij keramisch mozaïek. Dit soort mozaïek gebruik je tevens bij voorkeur op de wand

Je kan dit aanbod mozaïek tegels snel en eenvoudig op deze website ontdekken!

Of kom gerust eens langs in onze ruime showroom en informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment. Een prijsofferte op maat mag je steeds aanvragen, de adviseurs zullen deze offerte gedetailleerd met jou overlopen en duiding verschaffen waar nodig.

Top