Terrastegels: Kronos SKE Monolitico 2.0

Kronos brengt een keramische tegel uit die  2cm dik is. Met een antislip laag en zeer hoge weerstand tegen alle weersomstandigheden en slijtage.


Tegel Kronos: ideale terrastegel!

Deze keramische tegel is ideaal voor terrassen. SKE 2.0 kan gelegd worden op een harde bodem of zachte bodem zoals zand of gravel. Dankzij hun eigen plaatsingssysteem kunnen ze op elke ondergrond worden geplaatst. 

Doordat de tegels niet meer verlijmd moeten worden, zijn deze ook ideaal om tijdelijke terrassen aan te leggen.

Terrastegel SKE 2.0: voordelen

  • Het zijn voordelige keramische tegels
  • Ze zijn vorstbestendig
  • Ze hebben een antislip laag
  • De tegels zijn brandwerend en warmte-isolerend
  • Perfect voor tijdelijke terrassen omdat de tegels makkelijk opnieuw verwijderd kunnen worden.
  • Ske Monolitico 2.0 is zeer innovatief, de tegels moeten niet meer verlijmd worden en zijn zelfdragend.

Waarom tegel SKE Monolitico 2.0?Terrastegel SKE 2.0: hoe installeren?

Bij het leggen van deze tegels moet nog meer aandacht besteed worden aan het hellingspercentage dan bij andere terrastegels. Hou ook rekening met de legrichting van de gresplaat. Het regenwater moet voldoende worden afgevoerd. Het hellingspercentage is afhankelijk van het gebied, de blootstelling aan weersomstandigheden,… Het hellingspercentage mag zeker niet onder 1,5% per vierkante meter zijn.

Nadat je het hellingspercentage hebt bepaald is het leggen van de vloer eenvoudig. Dit systeem maakt gebruik van dragers. Deze dragers worden het best op een waterdichte mat of vlakke ondergrond gelegd. Ze zorgen ervoor dat je tegels automatisch recht zullen gelegd worden. De dragers kunnen een hellingshoek tot 5% compenseren. 
Om te beginnen moet je de afmetingen, hoogteverschillen, hellingshoeken en ondergronden controleren voor een optimale rangschikking van de tegels om afsnijdingen van minder dan 10cm langs de randen te vermijden. Met een regelsleutel kan je de vloer tot op de milimeter afstellen. Om de tegels achteraf te verwijderen kan je gebruik maken van een speciale zuignap of grijper.


Terrastegel SKE 2.0: onderhoud

Het onderhoud is eenvoudig. Je kan de tegels reinigen met water en normale schoonmaakproducten. Door de zeer goede drainage-eigenschappen van de vloer is het reinigen met een directe straal of stromend water mogelijk. Het water wordt snel afgevoerd door de ruimte die tussen de tegels aanwezig is. 

Om droge resten, stof, bladeren, enz. te verwijderen moet je een mechanische bladblazer of –zuiger voor de tuin gebruiken. Op verzoek is de reiningskit van Kronos beschikbaar.

Ontdek ons assortiment terrastegels op deze website of kom naar onze toonzaal. Onze tegelspecialisten staan voor je klaar.


Top