Glazen binnendeuren? Meer troeven dan je denkt!

Alle voordelen van glazen binnendeuren op een rijtje! Ruime keuze, topkwaliteit en grote voorraad! Ontdek ook de onklopbare voorwaarden!

metalen-glasdeur

Glazen binnendeuren? Meer troeven dan je denkt!

Een van de grootste trends de afgelopen jaren in het integreren van glas in je interieur. Dit kan onder andere door glazen accessoires en decoratie, maar ook door te kiezen voor glazen binnendeuren.
In deze blog ontdek je alle opties en voordelen van glasdeuren!

Wat is een glazen binnendeur?

Wat is een glazen binnendeur?

Een glazen binnendeur is een deur waarvan het deurblad bestaat uit glas, simpel als dat! Natuurlijk is dit deurblad niet samengesteld uit eender welk glas, maar uit gehard veiligheidsglas (meestal zo’n 8-10 mm dik). Gehard glas is tot vijf maal sterker dan standaard glas. Bovendien zal het bij breuk breken in kleine, fijne stukjes glas. Dit maakt het ongevaarlijk en laat geen glassplinters na. Over het algemeen zijn glazen binnendeuren een veilige keuze. Zeer degelijk en duurzaam!

Waarom kiezen voor glazen binnendeuren?

Een glazen binnendeur heeft vast en zeker een meerwaarde. We geven de grootste voordelen even mee.

1. Extra lichtinval/open gevoel

Het grootste voordeel is de extra lichtinval die je creëert door het plaatsen van een glazen deur. Je woning zal op slag aangenamer en zonniger aanvoelen. En geloof het of niet, dit zal je gezondheid en humeur ten goede komen! Daarnaast krijg je ook meteen een ruimtelijk opener gevoel. De ruimte gaat groter aanvoelen door het plaatsen van een glasdeur.

2. Ideale isolator

Een glazen binnendeur is ideaal als “ruimte-afscheider”. De glasdeur vormt een goede akoestische en thermische barrière tussen twee ruimtes. Ze zal ongewenste geluiden buitenhouden en de heerlijke warmte in de kamer binnenhouden.

3. Blikvanger in je interieur

Glas in je woning zorgt voor een luxueuze en exclusieve uitstraling. Een glazen deur is een echte eyecatcher! Trendy, stijlvol en toepasbaar in elk interieur. Van kantoorruimtes tot je eigen woonkamer, glazen deuren passen in zowel een klassieke als moderne omgeving. Vaak wordt een glazen deur geplaatst om de overgang van bijvoorbeeld de hal naar de woonkamer aan te tonen. Of simpelweg omdat de aangrenzende ruimte ook meteen mag gezien worden. Je hebt die hal niet voor niets waanzinnig mooi ingericht, niet?

4. Gebruiksvriendelijk

Glazen binnendeuren kunnen tegen stootje. Ze kunnen beter vocht verdragen, dit in tegenstelling tot houten binnendeuren. Glazen deuren zijn eenvoudig in onderhoud. Af en toe de vingerafdrukken en vuil afvegen met een vochtige microvezeldoek en klaar!


Glasdeur: tal van mogelijkheden!

Het aanbod in glazen deuren is ontzettend groot. Naast de verschillende soorten glasdeuren, kan je ook nog voor verschillende soorten glas kiezen.

Allereerst kan je het type glasdeur bepalen. Er is keuze uit schuifdeuren, zwaaideuren, pivoterende deuren, … Daarnaast kan je ook nog gaan voor een glazen deur met omlijsting, zonder omlijsting, aluminium frame, met of zonder kader, enzoverder!

Het soort glas is waarschijnlijk wel de belangrijkste keuze. Veelal gaat de keuze naar simpel klaar glas. Wil je toch wat meer privacy? Ga dan voor glas met een matte afwerking. De inkijk wordt grotendeels beperkt, maar het licht kan wel nog steeds binnen. Ideaal toch?

Hierin zijn er natuurlijk ook verschillende bewerkingsmethodes.

Gezuurd glas

Dit glas is bewerkt met een bijtende vloeistof. Dit zorgt voor gematteerd glas met een fijne structuur. Het voordeel van gezuurd glas is dat je dit eenvoudig kan onderhouden en je minder snel vingerafdrukken zal zien. Motieven of tekeningen zijn bij gezuurde glazen deuren niet mogelijk. Er kunnen wel patronen, zoals gedeeltelijk gezuurd of lijnen/strepen worden aangebracht.

Gezandstraald glas

Gezandstraald glas wordt mechanisch bewerkt, waardoor er iets diepere poriën zijn. Dit wordt afgewerkt met een beschermende coating achteraf. Dit maakt het onderhoud gemakkelijker. Er kunnen wel motieven of tekeningen worden aangebracht, aangezien het eerder een ambachtelijke aangelegenheid is.

Welke glazen deur je uiteindelijk kiest, hangt af van verschillende factoren. Enerzijds je bouwkundige situatie, maar anderzijds ook je familiale situatie. Glas is ongetwijfeld een erg dankbaar materiaal voor interieurinrichting. Bij Zelfbouwmarkt vind je daarom ook heel wat glazen deuren terug in het assortiment. Ontdek snel onze standaardmaten in glazen binnendeuren, mat of klaar glas, …


glazen-deur-standaardmaten-prijs


glazen-deur-standaardmaten-kopen
Top