Hoe een houten binnendeur vernissen?

Leer uit deze video hoe je binnendeuren vernist (beitst). Via een stappenplan fiets je er snel doorheen! Ontdek hier alle aanbevelingen!

binnendeur-hout-vernissen

Hoe een houten binnendeur vernissen?

Leer uit deze video hoe je houten binnendeuren vernist. Stapsgewijs wordt alles grondig uitgelegd.
Alle benodigdheden en technieken zijn aanwezig om te voorzien in het perfecte onderhoud van je binnendeuren.
Raadpleeg zeker ook onze adviseurs in de showroom, ze helpen je graag verder!

  • Ontvet het geschilderde hout van het meubelstuk eventueel met een sopje van ammoniak of een speciale ontvetter. Kaal hout, zoals MDF, Merbau of Maranti, ontvet je met thinner.
  • Schuur de ondergrond goed vlak. Voor grotere oppervlakken is een vlakschuurmachine het aangewezen gereedschap. Schuur altijd met de nerfrichting mee.
  • Verwijder het (schuur)stof met een doek of een borstel. Voordat je begint met beitsen, werk je eventuele scheuren en openingen in het hout weg. Gebruik hiervoor kneedbaar hout als je het meubelstuk met transparante beits wilt afwerken. Kies je voor een dekkende kleurbeits, gebruik dan een houtreparatieset.
  • Breng de beits aan met een stevige druk op de kwast in de nerfrichting. Let er op dat je de beits gelijkmatig verdeelt. Door meerdere lagen beits aan te brengen verhoog je de duurzaamheid.
  • 'Zakkers' – druipende natte verf op het houtwerk – verwijder je zo snel mogelijk. Controleer regelmatig de delen die je net hebt gebeitst en kwast deze meteen weg.
Ontdek het ruime aanbod "houtbehandeling"
Top