Woonkamerverlichting: rust & gezelligheid!

Woonkamerverlichting is belangrijk omdat je er een groot deel van je tijd vertoeft! Zorg dus voor een aangename, gezellige mix van sfeerverlichting met functionele verlichting! Ontdek hier enkele aanbevelingen!

verlichting-woonkamer-living

Verlichting: woonkamer

De woonkamer is voor velen het centrum van het huis. Hier wordt gepraat en gelachen, hier ontspan je en geniet je van een drankje met familie & vrienden. Het is dus een ruimte die je sfeervol wilt inrichten.

Een van bepalende factoren hierbij is de keuze van de juiste verlichting.

Lees onderstaande blog en ontdek hoe je je woonkamer zelfs groter of hoger kunt laten lijken met gebruik van de juiste woonkamerverlichting.


Verlichting: living

Zet je woonkamer in de "spotlights"

Maar wat is het juiste licht? In de woonkamer zijn er verschillende soorten verlichting die elk een functie hebben.

Je hebt de functieverlichting voor zaken als een boek lezen op de bank of om simpelweg te zien wat je doet als je de woonkamer inloopt en het buiten donker is.

Dan heb je nog sfeerverlichting. de sfeerverlichting verraadt met haar naam al dat het bedoeld is om sfeer te creëren.

Denk hierbij aan een lamp boven de salontafel die je met een dimmer kunt bedienen. Hetzelfde sfeereffect creëer je met een lampenkap. Deze maskeert het (te) felle licht en je houdt een sfeervol licht over.

Dit is een optie als je geen dimmer hebt of wenst te installeren.

Voor het lezen van een boek heb je dus andere verlichting nodig dan om een gezellige sfeer te creëren. Je kunt het eerder genoemde licht boven de salontafel zo bedienen dat het feller licht geeft, zodat je kunt lezen.

Om echter de sfeer te behouden, is het beter om een extra leeslamp bij de hoek van de zetel te hebben. Dit kan een staande lamp zijn, of een lamp die daar aan de muur is bevestigd. Je verlicht dan niet de hele ruimte met het iets fellere leeslicht, kunt evengoed lezen, en je behoudt tegelijkertijd de sfeer.

Met deze methodiek kun je voor de hele woonkamer uitzoeken wat voor verlichting je nodig hebt. Waar zit je te lezen? Welk licht heb je nodig als je tv kijkt en waar kan dit het beste vandaan komen?

Pas als je hebt bedacht hoeveel en wat voor lichtbronnen je nodig hebt, is de volgende opdracht om deze in een passend armatuur te gieten.

Trucs met armaturen

Je kunt armaturen of lampen op diverse manieren plaatsen om de woonkamer een andere look te geven.

Heb je bijvoorbeeld hoge plafonds, dan kan het lastiger zijn om een intieme sfeer te creëren. Gebruik je echter hanglampen, dan oogt de woonkamer al gelijk een stuk lager.
Heb je juist lage plafonds en wil je het laten ogen alsof deze wat hoger zijn? In dat geval kies je best voor een staande lamp waarvan de stralen naar boven zijn gericht.

Natuurlijk kun je met meerdere optische armatuureffecten spelen. 

Hoe zouden deze bij je woonkamer passen? Wat voor effect geven ze qua sfeer en qua ruimte? Ga na of je een grote of kleine woonkamer hebt en gebruik robuuste lampen voor grote woonkamers, en slanke, kleine lampen voor kleine woonkamers voor een optimaal effect. Er valt veel te bereiken met de juiste verlichting voor je woonkamer!

Kom gerust eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen in verlichting, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment. 


verlichting-living


Top