Buitenverlichting: trends, tips en ideeën

Trek de binnensfeerverlichting door naar buiten! Verlichting aan de voordeur en op je terras zorgen voor meer sfeer & comfort! Ontdek alle aanbevelingen!

buitenverlichting-zelfbouwmarkt

Buitenverlichting: trends

Elk gezin wenst meer om meer tijd "buiten" door te brengen, daarom is het prettig als het begint te schemeren dat de gezellige buitenverlichting kan aangeknipperd worden. Wat zijn de nieuwste trends op het gebied van buitenverlichting? Wat is het aanbod buitenverlichting van bijvoorbeeld Massive en zijn ook hier de trends op het gebied van licht zichtbaar?

 

Trends in buitenverlichting

Buiten: daar is het guur en koud. In België en buurlanden is het gemiddeld niet zo warm als bijvoorbeeld in Spanje. Toch is de trend dat mensen meer tijd buiten doorbrengen, of dat nu is op een terras, een balkon, of in de tuin. Ook veiligheid speelt een centrale rol. Die twee elementen – het buitenleven en veiligheid – spelen samen met het element sfeer een centrale rol in de nieuwste trends op het gebied van verlichting. Je wilt tijd buiten doorbrengen, met vrienden of familie, en als er nu een zeldzame warme zomeravond is, dan wil je daar natuurlijk ten volle van profiteren – en in de juiste sfeer.

Verlichting kan hier een grote bijdrage in leveren en daar zijn de fabrikanten van buitenverlichting dan ook volop mee bezig. Ook belangrijk: alle verlichting voor buiten moet te allen tijden tegen slechte weersomstandigheden kunnen, hitte kunnen weerstaan na een dag zon en ten slotte nog goed en lang werken. Genoeg reden dus om kritisch naar verlichting voor buiten te kijken.


Buitenverlichting: tips

Assortiment van Lucide

Het aanbod op het gebied van buitenverlichting is groot, en zeker bij Lucide verlichting zijn de eerder genoemde trends goed zichtbaar. Een andere trends die merkbaar is, is duurzaamheid. Lucide werkt namelijk volgens de nieuwste richtlijnen en gebruikt alternatieven voor energieslurpende lichten. 

Het assortiment is heel veelzijdig, zowel voor verlichting voor binnen (keuken, badkamer, kinderkamer) als buiten (tuin, terras, balkon). Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lantaarnpaal met meerdere armen, of een wandlamp die op elk balkon – hoe klein ook – makkelijk opgehangen kan worden. De outdoor collectie van Lucide bevat ook spotverlichting in diverse stijlen en ontwerpen. Kortom: genoeg reden om eens het assortiment te doorzoeken voor geschikte buitenverlichting.

Tips en ideeën voor buitenverlichting

Breng niet alleen sfeer in je huis, maar ook in de tuin. Zorg voor buitenverlichting bij de voordeur, liefst automatisch, zodat je zelfs als je ver na middernacht thuiskomt van dat gezellige etentje bij vrienden, je nog makkelijk de deur opent zonder uren in het donker naar je sleutels te moeten zoeken bij het licht van je telefoon. Breng binnen naar buiten op die mooie zomeravonden dat het al donker is geworden, maar je toch nog zo gezellig zit op het terras. En: doe het allemaal met oog voor het klimaat.

Al bovenstaande onderdelen van de nieuwste trends op het gebied van verlichting zijn natuurlijk leuk, maar als je op zoek bent naar buitenverlichting wil je vooral praktisch en niet poëtisch nadenken over licht. Kijk daarom kritisch naar de ruimte die je van buitenverlichting wilt voorzien. Hoeveel ruimte heb je? Wat past daar het best; een wandlamp, een hangende lamp of spotjes (bijvoorbeeld bij een veranda), kleine lampen verdeeld over de tuin ... ? 
Tip: kom zeker eens langs in de toonzaal van Zelfbouwmarkt en neem een foto mee van de buitenruimte waar je verlichting voor wilt aankopen. Laat je er adviseren door een professional!


buitenverlichting-soorten

buitenverlichting-toepassingen
Top