De perfecte hoeken verven met deze tips!

Het uitkiezen van de juiste kleuren is al een uitdaging op zich, laat staan alle muren & plafonds perfect verven. Maar vooral die lastige hoeken zijn een verschrikking. Ontdek alle aanbevelingen!

In hoeken verven: tips & tricks

Soms is het tijd voor een nieuw laagje verf. Het kan zijn dat je net verhuisd bent en het nieuwe huis naar je eigen smaak wilt aanpassen, of misschien ben je gewoon uitgekeken op de huidige kleur van de muren. Het uitzoeken van de juiste kleuren is al een uitdaging op zich, laat staan alle muren perfect verven. Vooral die lastige hoeken kunnen een uitdaging zijn. De scheidingen tussen twee verschillende kleuren muur. Gelukkig weet je na het lezen van deze blog precies hoe je het schilderwerk moet aanpakken. Lees snel verder.

Ontdek het aanbod verf

Ga voor kleur op je muur

Eindelijk zijn jullie eruit: die ene muur krijgt een heel andere kleur dan de rest van het huis. Een tip die vaak ook door kleuradviseurs wordt meegegeven. Met een relatief felle kleur, zoals rood of lime, schep je een specifieke sfeer in de kamer. Met accessoires in dezelfde kleur is het geheel af. Maar... natuurlijk moet eerst die muur er goed uitzien.

Veel mensen merken bij het schilderen van een muur met andere kleur dat je snel uitschiet van de ene naar de andere muur. Het liefst heb je natuurlijk een mooie, rechte overgang van de ene naar de andere verfkleur.

Heb je daar dan een heel vaste hand voor nodig? Gelukkig niet. Zelfs de beste schilders gebruiken handige trucjes om de kleurovergang goed en strak te houden.

Ontdek het aanbod verf
Zoon en vader aan het schilderen
Verfadviseur in winkel van Zelfbouwmarkt

2 belangrijke tips om hoeken te verven

1. Binnen de lijntjes verven

De meest gebruikte truc is werken met schilderstape. Zit er behang op de muur? Kleef de tape dan eerst even op een kledingstuk, zodat hij iets minder sterk plakt. Zo voorkom je dat je met het verwijderen van de schilderstape het behang meetrekt. Is er geen sprake van behang en verf je direct op de muren. Plak dan de randen netjes recht af. Gebruik het liefst een zo breed mogelijke schilderstape. Als je er dan toch een beetje overheen hebt geschilderd, is dit niet erg.

Als je de hele muur aan de boven-, onder- en zijkanten hebt ‘ingekaderd’ met schilderstape, kun je aan de slag. Het is net als vroeger: kleur alles binnen de lijntjes. Zo weet je zeker dat je schilderwerk er straks netjes uitziet.

Bekijk het aanbod tape & plakband

2. Strakke lijnen en lastige hoeken schilderen

Soms wil het niet lukken met schilderstape en krijg je het net niet zo recht als je zou willen. Of komt de kleur er onder de plakband door. Wat dan? Onthoud dan deze tweede truc.

Het omvat ook werken met schilderstape, maar wel met een andere werkwijze. In eerste instantie schilder je alles wat je wilt schilderen gewoon op de muur. Het hoeft niet netjes of recht, dus daar hoef je zeker niet op te letten.

De tweede stap is de tape aanbrengen, zoals je dit ook zou doen bij de eerste schilderstruc. Voor de lastige hoeken met twee kleuren schilder je vervolgens de bovenste of linker kleur over de tape heen. Overlap goed de rand. Wacht tot het droogt en gebruik nu de rechter- of onderste kleur. Haal vervolgens de tape weg als de verf nog een beetje nat is.

Je ziet: heel strak, en de muren kunnen er weer een flinke tijd tegenaan.

Ontdek het aanbod verf & behang
Top