Hoe muren & plafonds verven?

Volg dit duidelijk & eenvoudig stappenplan voor een perfect, verfrissend verfresultaat: van de voorbereiding tot de uiteindelijke afwerking!

Verven: muur & plafond

Aan de slag gaan met een nieuw verfproject? Het is altijd goed om eerst wat meer te leren over het verven van je interieur. Wist je bijvoorbeeld dat je speciale muurverf voor binnen hebt? En weet je al hoe je het beste je plafond kunt verven? Verf met onderstaand advies en het schilderwerk binnenshuis komt het helemaal goed.
 

Schilderen en verven in huis: de voorbereidingen

Elke schilder kan het je vertellen: tachtig procent van de tijd voor een plafond of muur schilderen gaat in de voorbereidingstijd zitten. Inderdaad, het daadwerkelijke schilderen kost je slechts twintig procent van de tijd. Maar hoe bereid je je dan wel precies voor?

Allereerst is er het schoonmaakwerk. Je muur of plafond moet voor het schilderen of verven goed schoon zijn. Een sopje met lauw water en zeep is voldoende. Daarna is het een kwestie van afwassen met een spons met water en een scheutje ammoniak. Zorg voordat je vervolgens gaat schuren er wel voor dat gaatjes en scheuren met plamuur zijn opgevuld.

Na dit voorbereidende werk moet alles wat niet geschilderd wordt goed zijn afgedekt. Breng eerst een laag primer aan zodat later de verf goed hecht. Pas dan kun je daadwerkelijk gaan verven. 

Bekijk het aanbod verf & verfaccessoires

Muur & plafond verven: tips

Schilderen en verven in huis: handige tips

Je hebt je goed voorbereid, de kleuren zijn gekozen en je weet ook wat je nodig hebt qua materialen. Maar wat voor verf koop je eigenlijk? Het lijkt verleidelijk om op zoek te gaan naar de goedkoopste verf. Tenslotte wil je ook een beetje op je geld letten. Goedkoop is echter vaak duurkoop als het om verven en schilderen gaat. Die ene pot verf kost misschien wel een stuk minder, maar daar staat tegenover dat je er misschien wel vier lagen moet aanbrengen voordat het dekt.

Wil je toch goedkoop maar wel goed, let dan vooral op acties (bijvoorbeeld twee voor de prijs van één of andere kortingen). De meeste merken zijn niet voor niets gevestigde waarden – je weet dat je daarmee goed zit. Nog een tip: wil je een kleur die niet beschikbaar is? Laat je adviseren over de verfmerken die een specifieke kleur op maat voor je kunnen mengen.

Voor het kiezen van de juiste kleur voor je muur of plafond zijn er ook enkele praktische tips. Zo kun je het beste kiezen voor wit op grote vlakken. Op kleine vlakken, niet onderbroken door ramen of deuren, zijn kleuren weer beter. Zo creëer je meer ruimte. Een trend is nu dat één muur een andere kleur heeft dan de andere muren (bijvoorbeeld drie muren wit en één rode of grijze muur). Plafonds zijn het mooist in wit of gebroken wit. 

Tip: neem eens een foto mee van je interieur als je verf gaat kopen en laat je adviseren.

Bekijk het aanbod verf en verfaccessoires
Koppel aan het schilderen in huis

Laat je adviseren

De beste tip voor elk verfproject, of het nu gaat om plafonds verven of muren witten, is toch wel advies gaan inwinnen. Voldoende professionals, ook bij Zelfbouwmarkt, kunnen je van dienst zijn als het om schilderwerken aankomt. Zo weet je tenminste zeker dat je verfproject een goede afloop heeft.  Kom daarom vrijblijvend even langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen in verf, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.

Bekijk het aanbod verf
Top