Design muurtegels voor badkamers, keukens en toiletten!

Ontdek een zeer ruim aanbod wandtegels: verschillende soorten, designs, afmetingen, kleuren en stijlen. Spaanse & Italiaanse tegels zijn zeer populair!

tegel-keuken-muur-vloer

Muurtegels: functioneel design!

Als je muurtegels voor je keuken, badkamer of elders in huis wilt aanschaffen voor je muren, dan wil je natuurlijk wel dat deze van goede kwaliteit zijn. Maar hoe vind je nu de perfecte tegel? In dat geval kun je zeker eens kijken naar echte designtegels. Je gaat dan niet alleen voor de beste kwaliteit, je hebt ook het voordeel van de luxe uitstraling – en je bent in veel gevallen nog duurzaam bezig ook.

De designtegel in het algemeen
Je hebt tegels en je hebt designtegels. De beste kwaliteit, de mooiste afwerking... er zijn redenen te over om voor designtegels te gaan. Nieuwe trends zijn tegels met een houten uiterlijk, die een warme uitstraling hebben. Bekend zijn misschien ook de tegels met een bijzonder patroon, zoals ruitjes of bloemvormen. Een tijd terug werden er massaal baroktegels ingekocht, die nog steeds in de meeste huishoudens niet misstaan. Designtegels veranderen mee met de maatschappij en brengen de gewenste sfeer naar je keuken, badkamer of zelfs naar de woonkamer. Daarbij zijn ze veelal recyclebaar, wat ook nog eens goed is voor het milieu.

De beste tips voor de aanschaf van je designtegel zijn het controleren van het oppervlak waar je de nieuwe tegels wilt plaatsen (stevig, goed schoongemaakt, droog en effen), het opmaken van een budget per vierkante meter, en het bekijken van zoveel mogelijk tegels zodat je kunt kijken welke tegel bij je eigen badkamer of keuken past. Of – nog een idee – waarom zou je geen mooie designtegel (bijvoorbeeld in een landelijke kleur) willen voor rond de schouwmantel?


Wandtegels: soorten

Italiaanse tegels
Italiaanse tegels zijn, als het om keramische tegels gaat, de top van de plank. Vergeet even de pasta, pizza, en snelle auto’s – in Italië kun je uitstekend terecht voor de mooiste tegels. Er staan in dit land meer dan 150 tegelfabrieken waar alle tegels met zorg worden gefabriceerd. Mocht je interesse hebben in de laatste trends op tegelgebied, dan moet je de Italiaanse tegelmarkt eigenlijk als eerste raadplegen. Denk bij de Italiaanse tegel aan warme, zuiderse kleuren.

Met haar verworven positie in de tegelmarkt heeft Italië een streepje voor als het gaat om de aanschaf van nieuwe designtegels. 

Spaanse tegels
Spaanse tegels staan bekend als tegels met een landelijk uiterlijk. Net als Italië heeft Spanje een grote tegelmarkt met de mooiste designtegels, onder meer met marmeren uiterlijk of vrolijke, kleurige patronen.

Staat Spanje dan ook bekend om zijn designtegels? In eerste instantie zou je het misschien niet zeggen, maar er zijn talloze designers die in Spanje de mooiste tegels ontwerpen. Daarbij zijn Spaanse designtegels over het algemeen iets betaalbaarder dan Italiaanse. Kortom: ook genoeg reden om eens een kijkje te nemen op de Spaanse tegelmarkt.

Nog geen idee welke tegels geschikt zijn? Kijk eens rond in onze winkel en kom vanzelf op ideeën wat betreft patronen, kleuren en – niet geheel onbelangrijk – prijzen. Je kunt ook eens een foto insturen of meenemen, onze experts op design- en/of tegelgebied geven je gratis advies. Zo weet je ook meteen welke designtegels het beste bij jouw nieuwe bouwproject passen.

Kom vrijblijvend even langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen in wandtegels, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.
Een prijsofferte behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze graag met jou gedetailleerd overlopen en uitleg verschaffen waar nodig.


keukentegel

keukentegels
Top