Wat zijn gerectificeerde tegels?

Kom de correcte definitie van dit soort tegels gauw te weten en ga na of het dit type tegel is waar je naar op zoek bent!

tegel-gerectificeerd

Gerectificeerde tegels: uitleg & tips

Wanneer je op zoek bent naar tegels ben je wellicht al eens gerectificeerde tegels tegen gekomen. Maar wat wil dit precies zeggen?

Een gerectificeerde tegel is een tegel die op een exacte maat wordt gezaagd. Zo krijgt de vloertegel een gezaagde zijkant, waardoor er een kleinere voeg kan verwerkt worden. Hierdoor krijg je de indruk dat de tegel een groter doorlopend oppervlak is. Dit zorgt voor een strakker uiterlijk, ideaal dus voor moderne interieurs. Deze tegel wordt overigens het meest gekozen voor woonkamer

In tegenstelling tot normale tegels worden gerectificeerde tegels na het bakken nog behandeld. Ze worden bijgeslepen, zodat de tegels exact dezelfde grootte hebben.

Gerectificeerde tegels kunnen hierdoor dichter bij elkaar worden geplaatst, waardoor de voeg zo goed als onzichtbaar is. De nadruk wordt dus echt gelegd op de vloer en niet op de voegen.

Tips bij het plaatsen

Bij het plaatsen van een gerectificeerde tegel is het aanbevolen om een voeg van toch nog 2 à 3 mm aan te houden.
Verwerk de tegels ook nooit “koud” tegen elkaar (zonder voeg). Een gladde ondergrond is tevens noodzakelijk voor een perfect resultaat.

Interesse in gerectificeerde tegelsKom daarom vrijblijvend even langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.
Een prijsofferte op maat behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze graag met jou gedetailleerd overlopen en uitleg verschaffen waar nodig.

Top