Badkamertegels: 5 ideeën/tips

Ontdek alle trends & ideeën voor badkamertegels.

badkamertegel-zelfbouwmarkt

Badkamertegels: soorten & afmetingen

Het is handig om de trends op badkamergebied af en toe te volgen. Een belangrijk onderdeel van elke badkamer komt daarin uitgebreid naar voren: het tegelwerk.

Badkamertegels in alle soorten en maten
In elke badkamer heb je vloertegels, wandtegels en soms zelfs mozaïektegels. Maar hoe kies je de juiste tegel die bij de inrichting van je badkamer past? Daarbij is het ook goed om te weten van welk materiaal je tegels zijn gemaakt. Het is namelijk zo dat sommige tegels beter tegen veel water of condensatie kunnen dan anderen. In eerste instantie wil je dus een soort tegel dat jaren en jaren in je badkamer zal kunnen blijven.

Een handige tegel voor de badkamer is de keramische vloertegel. Deze tegel is duurzaam, makkelijk schoon te houden, en goed bestand tegen water. Keramische tegels bestaan uit aarde en mineralen en heb je een keramische tegel van goede kwaliteit, dan is deze vaak zeer slijtvast.

Liefhebber van natuurlijke elementen in het huis? Dan kun je voor de badkamer ook kijken naar natuurstenen tegels. Waar keramische tegels allemaal hetzelfde zijn, heb je in natuursteen nuanceverschillen in uitstraling en kleur. Je hebt bij natuursteen bovendien keuze uit bijvoorbeeld marmer of graniet. Wel moet je natuursteen voorzien van een beschermlaag, zodat als je cosmetische producten in de badkamer gebruikt, deze niet het natuursteen kunnen verpesten.

Het grootste verschil tussen de keramische en natuurstenen tegels is wel de prijs. Waar de natuurstenen tegels vaak een klein fortuin kunnen kosten, zijn keramische tegels over het algemeen een stuk goedkoper. Dit kun je dus meenemen in je overweging welke soort tegel je voor de badkamer wilt gebruiken.


Badkamertegel: praktisch-esthetisch!

Hoe tegels de uitstraling van de badkamer beïnvloeden
Of het nu gaat om de kleur of de grootte: welke tegel je kiest, bepaalt voornamelijk hoe je badkamer eruit zal zien. Zo geven extra grote tegels een optisch effect waardoor je badkamer ruimer lijkt. Let wel: té grote tegels heffen dit effect weer op. Kleine tegels doen een badkamer juist weer kleiner ogen. Heb je een ruime badkamer en ben je fan van mozaïekstenen? Leef je dan vooral uit! Heb je echter al een zeer kleine badkamer, dan is het af te raden om hier kleine tegels te gebruiken in de inrichting.

Je kunt eens proberen je badkamer met een ontwerpprogramma in te richten om zo het effect van de tegels te zien. Zo zie je ook gelijk welke kleuren tegels mooi staan bij de te kiezen badkamermeubelen. Je kunt ook experimenteren met het diagonaal leggen van de vloertegels. Ook dit kan de badkamer een andere uitstraling geven. Strakke, donkere en rechte tegels geven een chic geheel. Diagonaal gelegde tegels met afgewisselde kleuren geven juist weer een speels effect.

Het is dus ook belangrijk om te weten wat voor badkamer  je wilt. Creëer een speelse badkamer, een luxe, een over de top chique of misschien zelfs een Toscaanse badkamer. De uitstraling zit hem echt in de tegels die je gebruikt, en dit geldt zowel voor de wandtegels als de vloertegels als de tegels naast de badkuip of bij de wasbak. Tip: kijk voor inspiratie eens rond naar andere badkamers en doe zo ideeën op voor geschikte tegels en tegelpatronen.

Kom dus zeker eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen van badkamertegels, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.
Een prijsofferte behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze graag met jou gedetailleerd overlopen en uitleg verschaffen waar nodig.

badkamertegel-vloer-wand

badkamertegel-voordelen
Top