Tegel op tegel plaatsen: hoe?

Geen zin in breekwerken, dan is dit dé ideale oplossing. Ontdek hier het routeplan en ga snel aan de slag!

tegel-op-tegel-plaatsen

Tegel op tegel: geen breekwerken!

Je ziet er tegenop om stof en vuil te maken door je actuele tegels op te breken?

Dan kan je ook gewoon een nieuwe tegel op je bestaande tegels leggen, mits je voldoende ruimte hebt zodat binnendeuren en andere nog perfect functioneren.

Met de juiste voorbereidingen vormt dit geen enkel probleem.


Tegel op tegel-techniek: stappenplan

1. Kijk de bestaande vloer na op problemen. Wanneer er tegels of voegen gescheurd zijn moet je deze eerst wegwerken. Anders zullen de tegels die je er bovenop plaatst snel loskomen of scheef geplaatst worden. Klop zacht op de bestaande tegels. Wanneer deze hol klinken geeft dit aan dat de tegels waarschijnlijk los liggen. Wanneer er losliggende tegels zijn, verwijder je die het best en maak je de leegte dicht met mortel.

2. Je kan enkel tegels boven tegels plaatsen als je gebruik maakt van dunne tegels. Kijk na hoe hoog deze zullen komen, dit is belangrijk voor de deurhoogten. Indien het nodig is zal je de deuren moeten aanpassen.

3. Kuis je bestaande vloer goed op. Maak ook gebruik van een speciaal schoonmaakmiddel om alle oude waslagen te verwijderen. Er bestaan ook speciale producten die ervoor zorgen dat de lijm nog beter zal hechten aan de oude tegels.

4. Wanneer je de ondergrond mooi vlak gemaakt hebt en er geen losliggende tegels meer aanwezig zijn kan je een grondlaag op de bestaande tegels zetten. Door deze laag vul je de voegen mooi op. Laat deze laag voldoende drogen voor je verder gaat met de volgende stappen.

5. Markeer waar je wil starten met het betegelen. Je ruimte kan niet helemaal recht lopen waardoor je snel scheef zal gaan tegelen. Daarom is het belangrijk deze rechte lijn als herkenningspunt te hebben.

Dé installatie: 

6. Maak de tegellijm aan zoals vermeld op de gebruiksaanwijzing. Gebruik ook de juiste lijmkam. Smeer nooit ineens teveel lijm op de vloer. Anders zal deze te vlug drogen en kan je de tegels niet meer kleven.

Maak gebruik van speciale lijm om tegels te plaatsen over bestaande tegels

7. Plaats de tegels altijd van in het midden van de ruimte naar de muren toe. Zo kan je naast de muren tegels bijsnijden en liggen de mooie, volledige tegels in het zicht.

8. Laat de lijm drogen.

9. Wanneer de lijm goed gedroogd is, kan je het voegmiddel mengen zoals op de verpakking vermeld staat. Zorg ervoor dat het voegmiddel gelijkmatig wordt aangebracht.

10. Was het overtollige voegmiddel voorzichtig van de tegels af met een spons en zuiver water.

11. Het is belangrijk dat je het voegmiddel voldoende laat opdrogen vooraleer je de vloer helemaal opkuist. Wanneer je de voegen niet voldoende laat uitdrogen kunnen de voegen loskomen en zullen de tegels snel scheuren.

Met deze stappen moet het voor je makkelijker zijn om je tegels te renoveren. Indien je nog vragen heb kan je vrijblijvend even langskomen in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen van tegels, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.

Een prijsofferte behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze graag met jou gedetailleerd overlopen en uitleg verschaffen waar nodig.


vloertegel

tegel-vloeren

tegel-vloerbekleding
Top