De vijf nieuwste tegeltrends!

Ook in tegelland komen en gaan continu verschillende soorten, type tegels. Ontdek hier de laatste vijf grote tegeltrends!

tegel-trends-zelfbouwmarkt

Tegels: trending!

Alles is onderhevig aan trends, ook tegels & vloeren. Zelfbouwmarkt houdt dan ook alle bouw- en designbeurzen van over de hele wereld nauwlettend in de gaten. Ons aanbod stemmen we dan af op basis van die laatste ontwerpen. Afgelopen maanden ontdekten we vijf grote tegeltrends, die we hier aan je voorstellen. Je kan alle tegels natuurlijk ook bewonderen in onze showroom van 600 m² in Ninove.

Trend 1: Cement- en betonlook

Beton is al jaren een populair bouwmateriaal, maar we associëren het amper met onze eigen woning. Als we denken aan beton dan zien we grote kantoor- of schoolgebouwen. Nochtans is het materiaal perfect om strakke en hedendaagse woonhuizen mee op te trekken. Dat gebeurt dan ook steeds vaker.

Zo’n woning schreeuwt echter om een strak interieur, en wat past er beter bij een tijdloze woning dan een beton- of cementvloer? Dat wil niet zeggen dat je moet inboeten aan gebruiksgemak. Dankzij de nieuwe generatie tegels met cement- en betonlookgeniet je van alle voordelen van keramische tegels.

Trend 2: Keramisch parket

Parket is een tijdloze topper. De uitstraling en het warmtegevoel zijn niet te evenaren. Ook het keramische alternatief scheert tegenwoordig hoge toppen. Dezelfde voordelen, met een extra pluspunt qua onderhoudsgemak, want het gaat wel degelijk om tegels en niet om hout.

Zowat elke houtsoort is intussen beschikbaar in het keramisch parket-assortiment. Toch schrik dat je de warmte van een echte houten vloer zal missen? Nergens voor nodig! Keramisch parket werkt namelijk prima in combinatie met vloerverwarming. Hierdoor heb je nooit meer last van koude voeten.

Hoe keramisch parket plaatsen op je vloerverwarming?

Weet dat je bij keramisch parket enkele richtlijnen in acht moet nemen. Zo wordt keramisch parket vaak in wildverband – d.w.z. zonder vast patroon – geplaatst. Hierdoor lopen de voegen nooit recht. Breng daarom een Ditra-ontkoppelingsmat aan voor je de tegels plaatst. Deze voorkomt horizontale spanningen en scheuren in de tegels.
Nog vragen? Stel ze aan een adviseur in de toonzaal!


Tegels: de eeuwige nummer 1 in vloeren!

Trend 3: Keramische terrastegels van 2 cm dik

Niet alleen binnen willen we kunnen genieten van een mooie vloer. De tuin wordt steeds vaker een verlengstuk van onze leefruimte. Dus dan kan je terras er maar beter spic en span bijliggen. We merken dat steeds meer mensen kiezen voor 2 cm dikke terrastegels die tegen een stootje kunnen. Door de dikte kunnen ze ook perfect dienst doen als oprit. De keramische terrastegels kan je bijna op elke ondergrond plaatsen, ook moeilijke bodems komen in aanmerking als je speciale tegeldragers gebruikt. Het grote voordeel van die tegeldragers is dat je er allerlei ontsierende kabels en leidingen onder kwijt kan. De tegels kunnen alle seizoenen verdragen. In de zomer hoef je je geen zorgen te maken over vlekken van de barbecue of krassen van de tuinmeubelen. En in de winter blijf je met beide voeten op de grond, dankzij de antisliplaag.

Trend 4: Imitatie blauwe steen

Blauwe steen is al lang één van de favorieten van de Belg. We zien de trend echter steeds meer ombuigen naar de keramische imitatievariant. Architecten en interieurdesigners zijn al helemaal verknocht aan deze duurzame tegel die niet te onderscheiden valt van de echte blauwe steen. De imitatie blauwe steen is veel minder poreus dan de natuurversie, waardoor je niet langer schrik moet hebben van vetvlekken op natuursteen. De vlekken dringen er niet in. Naast de 2 cm dikke imitatievariant bestaat er ook een dunne versie van amper 1 cm dik, waardoor hij ideaal is voor binnenshuis. Nog niet overtuigd? De lage prijs trekt je vast over de streep!

Trend 5: Langwerpige tegels

Vierkante tegels overheersen niet langer op de toonaangevende beurzen. Interieurarchitecten zijn als een blok gevallen voor tegels met aparte afmetingen, waarmee ze hun fantasie de vrije loop kunnen laten. In de badkamer gebruik je zonder problemen dezelfde tegels voor vloer en wand. Door het grote tegeloppervlak heb je weinig voegen, voor een nog strakkere look. Langwerpige tegels kunnen in elke ruimte gebruikt worden. Daarom opteren de meeste mensen voor een tijdloze kleur, zoals wit, grijs of beige, maar bij Zelfbouwmarkt is de tegelcollectie veel ruimer.

Kom daarom zeker even langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen van tegels, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.
Een prijsofferte op maat behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze graag met jou gedetailleerd overlopen en uitleg verschaffen waar nodig.


tegel-vloeren

tegel-vloerbekleding
Top