Hoe boordstenen plaatsen?

Boordstenen zorgen voor de afwerking van je terras of wandelpad in de tuin. Ontdek via dit eenvoudig stappenplan hoe je de boordstenen installeert zonder tuindeskundige!

Is je tuin mooi aangelegd en liggen je terrastegels er al? Dan kan je het geheel mooi afwerken met boordstenen. Je kan op een eenvoudige manier zelf deze boordstenen plaatsen. Hieronder vind je een kort stappenplan.

Boordstenen plaatsen, wat heb je nodig?

Belangrijk om te beginnen is dat je het juiste materiaal hebt om te werken. Onmisbaar bij het plaatsen van boordstenen:

Wanneer je al je materiaal bij elkaar hebt kan je aan de slag.

Bekijk het assortiment boordstenen

Boordstenen plaatsen: stappenplan

1. Start met het graven van een geul. De diepte hangt af van de hoogte van de boordstenen. Het is belangrijk dat de boordsteen 1/3de onder de grond wordt geplaatst. Anders zullen deze na verloop van tijd, makkelijk kunnen uitvallen.

2. Span een koord. Om ervoor te zorgen dat de boordsteen recht wordt geplaatst, span je best een koord langs weerzijde van de geul. Gebruik hiervoor bv. piketten of kleine paaltjes.

De voorbereidende werken zitten erop.

3. Plaats de boordstenen. Zorg dat de steen mooi recht geplaatst wordt. Wanneer je zeker bent dat de boordsteen correct staat, druk je deze aan en controleer je met een waterpas of het mooi horizontaal staat.

Herhaal deze stappen voor de volgende boordstenen.


Aandachtspunten bij het plaatsen van boordstenen

Voor een goede afwatering is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je touw 2 centimeter verval per vierkante meter heeft. Zo worden de boordstenen met de nodige hellingsgraad geplaatst.

Je kan een waterdichte plastiekfolie tussen de grond en de boordsteen leggen. Dit houdt het groen worden van de boordsteen tegen.

Voordelen van boordstenen 

De boordstenen zorgen voor een nette afwerking van je tuinperk of wandelpad. Ze zijn ook perfect als afbakening van je vijver, zwembad of oprit. Na het plaatsen zul je zien dat je tuin er meteen veel stijlvoller uitziet. De boordstenen zorgen ook harmonie. Ze vormen een duidelijke scheidingslijn tussen het gras en bijvoorbeeld en bloemenperkje. Hierdoor kan je bijvoorbeeld gemakkelijker het gras afrijden zonder heel het bloemenperk mee te snoeien. Het laatste en misschien wel belangrijkste pluspunt: onkruid kan zich minder snel verspreiden.

Boordstenen plaatsen

Nog vragen over boordstenen?

Twijfel je toch over de beste aanpak bij het plaatsen van je boordstenen of over welk type boordsteen je nodig hebt? Kom gerust eens langs in onze toonzaal in Ninove. Onze adviseurs helpen je graag verder. Ook een prijsofferte behoort steeds tot de mogelijkheden. 

Bestel je liever online? Bekijk dan hier ons aanbod dorpels, boordstenen en plinten

Ga naar het aanbod boordstenen
Top