Hoe het nodige tegeloppervlak berekenen?

Bereken eenvoudig de oppervlakte en voeg daar 5 à 10% bij, zodat je zeker niet te weinig hebt en later nog vervangingen kan doorvoeren. Ontdek hier alle aanbevelingen.

Hoeveel tegels heb je nodig? Een belangrijke vraag wanneer je tegels moet bestellen. Je wil er namelijk niet te veel maar zeker ook niet te weinig bestellen.
Met deze korte beschrijving hoef je je hier geen zorgen meer rond te maken en bepaal je precies de juiste hoeveelheid.

Bekijk het aanbod tegels & vloerbekleding

Tegels: oppervlakte berekenen

1. Maak een schets

Teken eerst alle muren zorgvuldig uit op papier. Bij bijvoorbeeld wandtegels voor de badkamer hou je ook rekening met de plaats van je badkamermeubels, bad, douche, … Wanneer deze getekend zijn beschouw je de getekende plaatsen als 1 gebied.

Neem de breedte van je hele oppervlak en deel deze door de breedte van de tegels. Wanneer je muur bijvoorbeeld 1950 mm is en de tegels zijn 152x152mm. Dan heb je 1950/152= 12,82 tegels, dus 13 tegels nodig in de breedte.

Bepaal hierna hoe hoog je wil tegelen. Om het beste resultaat te bekomen, is het beste om van vloer tot plafond te betegelen.

Wanneer je een raam hebt binnen je oppervlak reken uit hoeveel tegels dit raam in beslag nemen en trek het aantal af van je totale aantal tegels. Hou er rekening mee dat de zijkanten ook betegeld moeten worden.

 

Tegels snijden op werf
Rekenmachine op roze achtergrond

Hoeveel vloertegels heb ik nodig?

Voor vloertegels gaat men op dezelfde manier te werk als voor wandtegels. Hier is belangrijk dat je niet werkt met vierkante meters, maar dat je de breedte en lengte van de kamer meet. Aangezien hier toch een groot verschil kan opzitten.

Bij het bepalen van het aantal tegels is het ook belangrijk om toch een bepaalde marge te nemen. Aangezien je sommige tegels in twee moet zagen.

Het is ook belangrijk om enkele tegels als reserve te hebben. Zo heb je steeds reserves voor wanneer er een tegel kapot gaat of wanneer je moet beginnen te uitbreken. Dit gaat meestal om een 5 à 10 procent.

Bekijk het aanbod vloertegels

Nog vragen?

Nog meer tips nodig of nog geen tegel gevonden? Kom daarom zeker even langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen van tegels, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment. Een prijsofferte op maat behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze graag met jou gedetailleerd overlopen en uitleg verschaffen waar nodig.

Ontdek alle vloerbekleding
Kom langs & maak een afspraak met onze adviseurs
Top