Tegels: dé eeuwige nummer één in vloerbekleding!

Tegels hebben voor-en nadelen, toch blijven tegels met voorsprong de nummer 1 in vloerbekleding. Ontdek hier waarom!

tegel-vloer-vloertegel-muurtegel

Vloertegel: functioneel-esthetisch!

Het is een feit dat als een paal boven water staat: of ze nu gebruikt worden in de woonkamer of enkel in een kleine toiletruimte, in elke woning vind je wel érgens tegels terug. Tegels zijn dan ook een erg dankbaar materiaal waar je jarenlang kan van genieten. Naast hun duurzaamheid zijn tegels bovendien ook een plezier om te onderhouden.

Als neusje van de zalm zijn tegels bij Zelfbouwmarkt verkrijgbaar in vele kleuren, vormen, structuur, design en maten, waardoor ze in elk interieur kunnen worden ingepast. Duurzaam, onderhoudsvriendelijk en geschikt voor elk type woning: tegels zijn terecht een tijdloze nummer één!

In uw zoektocht naar de mooiste tegels voor uw project is het van belang te weten of de tegel bestemd is voor vloer of wand. Een vloertegel kan namelijk wel als wandtegel worden gebruikt, mits de juiste lijm wordt gebruikt, maar andersom geldt dat niet.

Verschillende soorten vloertegels

De bekendste onder de vloertegels is ongetwijfeld de keramische tegel; een tegel op basis van klei die op hoge temperaturen gebakken wordt. Maar ook binnen deze categorie van tegels is er heel wat diversiteit. Er zijn namelijk verschillende soorten keramische tegels die ingedeeld worden op basis van de manier waarop ze gebakken en afgewerkt worden. Een van deze soorten is de grestegel: omwille van hun stevigheid zijn deze erg populair als vloertegels.

Daarnaast kan je tegels zowel verglaasd als onverglaasd krijgen. Bij verglaasde tegels wordt een glasachtig emaillaagje over de tegel gebakken. Dit laagje vormt in feite een waterdichte, vuilafstotende, niet-poreuze beschermlaag over de tegel. Op basis van deze glazuurlaag worden keramische tegels ingedeeld in categorieën die hun geschiktheid voor bepaalde kamers bepalen. Hoe hoger de categorie, hoe minder snel de tegel zal verslijten.


Vloertegels: solide, ruime keuze

Een vloertegel heeft meer te verduren dan een wandtegel. Op een vloer wordt gelopen, vallen spullen, rennen kinderen en huisdieren en er wordt met meubels geschoven, terwijl een wandtegel alleen maar mooi hoeft te zijn. Vloertegels moeten dus sterker en slijtvaster zijn dan wandtegels en dat wordt bereikt door een ander bakproces. Daarom kan een wandtegel niet op de vloer worden gebruikt, maar kan een vloertegel prima tegen de wand worden toegepast.

Cementtegels

Een nieuwe trend in de wereld van de tegels zijn cementtegels. Deze worden ambachtelijk gemaakt en gekleurd en geven je interieur een rustiek tintje. Wat betreft het onderhoud zijn cementtegels niet zo eenvoudig, aangezien ze door hun poreusheid nogal gevoelig zijn voor vlekken. Om die vlekgevoeligheid een beetje tegen te gaan kunnen cementtegels wel voorzien worden van een zogenaamde poriënvuller. Wanneer je graag cementtegels wil gebruiken in je woning kan je dus best eerst goed informeren naar de mogelijkheden.

Kom daarom zeker eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen van tegels, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.

Een prijsofferte behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze graag met jou gedetailleerd overlopen en uitleg verschaffen waar nodig.vloertegels-soorten
Top