Binnendeuren: praktisch & stijlvol!

Het belang & de waarde van binnendeuren in het interieur wordt sterk onderschat, enkele tips voor jouw keuze van de juiste binnendeur!

binnendeuren-zelfbouwmarkt

Binnendeur: functioneel-esthetisch!

Je koopt of huurt een huis en dan is het een kwestie van plafonds schilderen, muren behangen, en alles inrichten. Toch? Of vergeet je dan nog iets? Wat veel mensen bij deze stappen overslaan, is het kiezen van een binnendeur. Zonde, want juist een goede binnendeur kan je interieur net dat beetje extra sfeer geven. Met glas, zonder glas, van hout of juist niet ... hoe zorg je dat je de beste binnendeur koopt?

Het belang van de binnendeur

Je denkt er dan misschien niet veel over na, maar binnendeuren hebben een belangrijke functie in het huis. Stel je maar eens voor dat je geen enkele binnendeur zou hebben. Zet je op twee plaatsen een raam open, dan tocht het door het hele huis. Wil je lekker gaan slapen, hoor je je huisgenoten in de woonkamer nog praten of tv kijken. En bereid je maar alvast voor op een enorme energierekening, want de verwarming moet een stuk hoger worden opgestookt.

Kortom: elke binnendeur die je hebt is er één met een nuttige functie, buiten het feit nog dat het de privacy verhoogt. Daarbij kun je, zoals gezegd, binnendeuren kopen die sfeerverhogend zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van schuifdeuren, glazen of houten binnendeuren, of misschien wel een binnendeur met mozaïek of glas in lood?

Binnendeuren: tips & trends!

Trends op het gebied van deuren

Licht doet het goed in het huishouden. Met glazen deuren vergroot je het lichteffect in je huis. Kies voor witte deuren (al dan niet met glas), en je merkt dat ook dit een gunstig effect heeft. Het is overigens niet alleen licht wat de klok staat. Wil je juist gaan voor statig, dan is robuust hout voor je binnendeur een uitstekende keuze. Met name de donkere tinten geven een kamer snel wat meer uitstraling.

Vind je het niets, al die binnendeuren die maar klepperen als het tocht? Of deuren die dichtgeslagen kunnen worden tijdens een fikse ruzie? De trend van schuifdeuren binnen is er één die dat oplost. Dit kan ook een goede oplossing zijn voor ruimtes waar een openslaande deur veel ruimte in zou nemen, terwijl je met een schuifdeur alleen naar opzij een stuk ruimte gebruikt.

Handige tips bij de aanschaf van de binnendeur

Een binnendeur scheidt de ene ruimte van de andere en kan veel privacy geven. Aan de andere kant kan een glazen deur ervoor zorgen dat je ruimte groter oogt, doordat je een stuk verder door kunt kijken. Ook komt er door glazen deuren meer licht je huis.

Natuurlijk wil je niet voor elke kamer glazen deuren, of deuren die deels voorzien zijn van glas. Sommige binnendeuren moeten juist een ruimte afsluiten, zoals de slaapkamer of de badkamer. Daar wil je toch een zekere mate van privacy hebben. Wil je toch graag glas in deze binnendeuren, dan kun je overwegen om matglas te kiezen. Je ziet dan niet alles wat er binnen de ruimte gebeurt, en hebt toch het voordeel van de lichtinval.

Het allerbelangrijkste, of je nu kiest voor glazen of houten binnendeuren of juist schuifdeuren, is toch wel dat een binnendeur bij jouw interieur moet passen.  
Kom daarom gerust eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen in binnendeuren , informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment. Een prijsofferte op maat behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze graag met jou gedetailleerd overlopen en uitleg verschaffen waar nodig.


Top