Binnendeuren: één geheel in harmonie met de stijl van je interieur!

Ontdek de verschillende soorten binnendeuren, materialen & stijlen!

binnendeur-installatie

Houten binnendeur & schilderdeur

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: een goede deur maakt een wereld van verschil in je huis. Dit geldt niet alleen voor je interieur, het is ook van belang voor je isolatie.

Het is dus zaak goed te kijken naar het soort binnendeur dat je wenst te plaatsen. Wat past bij jouw interieur? Welke binnendeur maakt je huis helemaal af? Maak snel kennis met diverse soorten topdeuren.

De houten binnendeur en de schilderdeur

De houten binnendeur kent talloze varianten. Kiezen voor hout betekent ook kiezen voor een deur met een hoge isolatiewaarde. Al met al staan houten binnendeuren garant voor een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Waarom kiest dan niet iedereen om houten binnendeuren te plaatsen? Wel, net als een houten vloer verkleurt met de jaren, kan een houten deur – zeker als deze op een plek wordt geplaatst waar daglicht op valt – dit ook gaan doen. Informeer je of het soort houten deur dat je wilt kopen hier gevoelig voor is.

Met de meeste houten binnendeuren ben je zo klaar. Vaak zijn ze al goed bewerkt vooraf en is het een kwestie van de binnendeur alleen nog in huis te (laten) plaatsen. Je kunt echter ook kiezen voor een deur die nog niet helemaal af is.

Zo zijn er schilderdeuren die je zelf nog een passende kleur kunt geven. Je schildert de deur dan over in een kleur die precies bij je huis past. Let op met beige/geel: dit kan al snel een groezelige look geven. Ook hagelwit kan een verkeerde keuze zijn: kies dan eerder voor gebroken wit.

Binnendeur: soorten

De combinatiedeur

Of je nu kiest voor hout of andere materialen voor je binnendeur, je hebt altijd de optie voor een combinatie. Verwerk bijvoorbeeld glas in je deur. Dit is niet aan te raden voor de slaapkamer, waar je toch wat privacy wilt hebben, maar vanuit de gang dankzij een binnendeur met glas een inkijkje krijgen in de woonkamer is natuurlijk wel gezellig.

Heb je geen open keuken, dan kan ook de keukendeur worden voorzien van een deur met glas. Ook twee delen van de woonkamer kun je scheiden met een glazen element in de deur. Je sluit hiermee een ruimte af, maar je kan tegelijkertijd toch de twee samen houden.

In welke kleur wil jij je deur?

Het materiaal van je binnendeur kan al een heel verschil maken in uitstraling. Daarbij heb je de keuze uit verschillende kleurtinten. Neem houten binnendeuren: deze kan je bijvoorbeeld krijgen in zeer lichte tinten tot antraciet.

Ook de nerfrichting (horizontaal/verticaal) of een speciaal patroon kan de binnendeur een compleet andere look geven. Zowel voor landelijke als moderne interieurs zijn hiermee talloze mogelijkheden binnen handbereik.

Zoals eerder gezegd kun je bij een schilderdeur nog verder bepalen in welke kleur je deze wilt hebben. In de loop van de jaren kleurt een geschilderde deur vaak nog wat donkerder. Twijfel je over een kleur? Je kan je laten adviseren. Daarbij kan je ook zelf eens kijken naar diezelfde kleur, maar dan een tint donkerder. Bevalt deze kleur je nog steeds?

Kom gerust eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen van de binnendeuren, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.

Een prijsofferte op maat behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze graag met jou gedetailleerd overlopen en uitleg verschaffen waar nodig.

binnendeur-glasdeur

binnendeur-stalen-deur
Top